G4Media.ro

Armata a început să monteze un spital de campanie în curtea Institutului…

Armata a început să monteze un spital de campanie în curtea Institutului ”Ana Aslan”/ Aici vor fi tratați pacienții cu forme ușoare și medii de COVID-19

Ministerul Apărării Naționale a început instalarea unui spital mobil din containere la Institutul ”Ana Aslan”, spitalul urmând să devină operațional în 5 zile.

”Formațiunea medicală ROL 2 va avea în compunere corturi medicale și containere – care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare – structura urmând să devină operațională, din punct de vedere administrativ, în circa 5 zile de la începerea lucrărilor de instalare, iar din punct de vedere medical, după parcurgerea etapelor de autorizare și acreditare”, se arată într-un comunicat al MApN.

Spitalul a mai fost montat o dată, în anul 2015, pe același amplasament, în eventualitatea apariției unor cazuri de Ebola și a fost parte componentă a exerciţiilor NATO „Saber Guardian 19” şi „Vigorous Warrior 19” – cel mai mare exerciţiu cu focus medical organizat până în prezent de Alianţa Nord-Atlantică, care s-au desfăşurat anul trecut în România.

”Formațiunea medicală va funcționa ca o entitate medicală adaptată patologiei infecţioase pentru tratarea cazurilor uşoare și medii de infectare cu COVID-19”, precizează sursa citată.

Foto: Facebook/ Ministerul Apărării Naționale

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. iar a bagat panica la latrine.

  2. Ne-am dat de ceasul mortii si am ridicat in slavi caile de comunicatii terestre de tip autostrada.Am comentat ,cu amaraciune,despre nesimtirea si neputinta alor nostri in construirea acestora.Ma intreb,daca toate statele euro aveau strazi la nivelul nostru,era acum ajuns,oare,covidul la noi?Armata,in situatia actuala,ar trebui sa distruga,stategic,aceste autostrazi,nu sa construiasca corturi.Economia,s-ar relansa prin reconstruirea autostrazilor.Zic!

    • Ti-ai masurat temperatura azi?

    • Ursule,ursule[!] Mai nou,trebuie sa iei ceva pentru cresterea acesteia.Gici ce?… Bravooo,raspuns corect! Ei,acel ceva vine pe cale terestra,adus de fratii nostri,in mare viteza,cu auto pe autostrazi.Punct. Iar economia la nivel EU nu o sa se relanseze cu fabricile de hartie igienica si spirt. Producatorii de auto au generat cel mai mult somaj.Ca sa poti relua productia,ai nevoie de autostrazi.Ca sa le reconstruiesti…samd. Eu am invatat de la viata,ca ursul nu are coada.De ce-mi creezi deziluzii si-mi induci ideea ca,de fapt,ei nu au nici cap.

  3. Solutia este elementara si depinde de intelegere si de vointa. Ea este autoizolarea impusa si fara exceptii care sa se manifeste prin distanta sociala cu evitarea oricarei aglomeratii si cu dezinfectia obiectelor pe care suntem obligati sa le atingem si spalarea mainilor si a fetei in modul ce mai corect. Daca asta se face nu ai cum sa contactezi virusul si acesta se va opri in grupul uman al celor carantinati si izolati deja care poate inca creste in viitoarea luna de cca 2-4 ori adica poate ajunge spre 100000 oameni dar care apoi isi vor epuiza potentialul virusolologic contaminant. Unde gresesc?

  4. Este cumva acesta unul dintre cele 8 spitale regionale promise de PSD?

  5. Toti postacii vor fi tratati in cort, iar penelistii in cele 8 mari spitale construite de pesedisti! Traiasca USL-ul!