G4Media.ro

Arhiepiscopia Tomisului susține că va contesta amenda dată de Primăria Constanţa lucrările…

captura facebook

Arhiepiscopia Tomisului susține că va contesta amenda dată de Primăria Constanţa lucrările făcute la acoperişul Palatului Arhiepiscopal, fără autorizaţie/ Arhiepiscopia susţine că Primăria putea da autorizaţie în trei zile

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat că va contesta amenda dată de Primăria Constanţa pentru că ar fi făcut lucrări neautorizate la acoperişul Palatului Arhiepiscopal, clădirea afectată de un incendiu la sfârşitul anului trecut, anunță News.ro. Arhiepiscopia Tomisului susţine că Primăria putea să dea autorizaţie pentru lucrările de la acoperiş în trei zile, având în vedere că este vorba de o clădire de patrimoniu, care se poate degrada având în vedere condiţiile meteorologice din această perioadă.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat, sâmbătă, că legea obligă proprietarul unei clădiri de patrimoniu să ia măsuri pentru securizarea acesteia în cazul unor ameninţări.

“Arhiepiscopia Tomisului va contesta amenda dată de către Primăria Constanţa, pentru că o considerăm ilegală din următorul motiv: Legea 50 obligă pe proprietarul unei clădiri de patrimoniu să ia măsuri de urgenţă pentru securizarea clădirii în situaţia unor ameninţări. Suntem în condiţii de iarnă, prin urmare, neavând acoperiş clădirea este în pericol să se degradeze foarte mult. Noi încă din 24 decembrie, am depus pentru autorizarea unui acoperiş provizoriu atât la Primărie, cât şi la Ministerul Culturii şi la Direcţia Judeţeană de Cultură documentaţia necesară pentru a fi avizată. Direcţia Judeţeană de Cultură deja ne-a dat un aviz favorabil”, a afirmat Eugen Tănăsescu.

El a precizat că în situaţii de urgenţă autorizaţia de construcţie se poate emite în termen de trei zile.

“Legea 50 spune că în situaţii de urgenţă se poate emite autorizaţie de construcţie în trei zile. Primăria Constanţa, deşi a primit documentaţia pe 24 decembrie au înregistrat-o de abia pe 27 decembrie, iar la data la care vorbim încă nu ne-a dat autorizaţie pentru acoperişul temporar. Prin urmare, ne aflăm pe de o parte, sub obligaţia legii de a proteja clădirea în situaţii de intemperii, pe de altă parte, Primăria trebuia, dacă voia, să ne autorizeze în trei zile”, a explicat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Primăria Constanţa a amendat Arhiepiscopia Tomisului cu suma de 3.000 de lei pentru lucrările făcute la acoperişul Palatului Arhiepiscopal pentru care nu există autorizaţie din partea municipalităţii.

Un puternic incendiu a izbucnit, în luna octombrie a anului trecut, la mansarda Palatului Arhiepiscopal. În urma incendiului, nu au fost victime sau persoane care să necesite transportul la spital. Focul a distrus mansarda clădirii pe o suprafaţă de 800 de metri pătraţi. În momentul izbucnirii incendiului la mansardă se aflau 15-16 călugări care au reuşit să se evacueze. De asemenea, atunci când pompierii au fost chemaţi pentru stingerea flăcărilor, ÎPS Teodosie oficia o slujbă la Catedrala Arhiepiscopală, aflată în apropiere.

Palatul Arhiepiscopiei Tomisului a fost construit în stil neobizantin, în urmă cu aproape o sută de ani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. asa-i daca ai primar militar ateu

  2. Ar fi vreo pierdere, dacă n-ar mai avea șarlatanii în sutane o clădire?

  3. Ești …. făcut grămadă.. oricat de neplăcut ar fi personajul, nu poți sa nu emiți o autorizație pentru un acoperis distrus. Și pe lângă ca nu îți faci treaba, mai și claxonezi ca de ce a reparat ala acoperișul fara autorizație? Pai ce voia primarul, sa o lase asa sa ploua în ea ca să aștepte hartogariile lui, pe care e atât de incompetent încât nici nu e în stare sa le facă în termenul legal???