G4Media.ro

Arhiepiscopia Tomisului, după aniversarea Patriarhului: IPS Teodosie a plecat după ceremonie pentru…

Arhiepiscopia Tomisului, după aniversarea Patriarhului: IPS Teodosie a plecat după ceremonie pentru că avea programată o slujbă la Neptun și o emisiune la radio/ IPS Teodosie este în comuniune cu PF Daniel, nu în supărare

„IPS Teodosie este în comuniune cu PF Daniel, nu în supărare”, a transmis Arhiepiscopia Tomisului vineri dimineață, „urmare a informațiilor apărute ieri în spațiul public, care au speculat că IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, ar fi fost „deranjat” sau „supărat” de faptul că n-a avut acces auto în curtea Patriarhiei, la aniversarea PF Părinte Patriarh Daniel, motiv pentru care ar fi plecat de la ceremonie”.

Prezent la aniversarea Patriarhului Daniel de pe Dealul Mitropoliei, Arhiepiscopului Teodosie al Tomisului nu i s-a permis accesul cu mașina în curtea Patriarhiei. Prin urmare, șoferul a fost nevoit sa lase limuzina de lux (Mercedes-Benz S Class) în fata barierei și să ducă pe jos buchetul imens de flori pe care Arhiepiscopul Teodosie i l-a adus in dar Patriarhului cu prilejul aniversarii a 70 de ani.

După slujba care a durat aproximativ o oră, Arhiepiscopul Teodosie a plecat de la ceremonie. Momentul plecării ierarhului de la Constanța a avut loc chiar în timpul în care toți membrii Sfântului Sinod împreună cu invitații Patriarhului au intrat în Palatul Patriarhiei pentru a participa la momentul aniversar.

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului spun însă că IPS Teodosie nu este deranjat și că a plecat după ceremonie pentru că avea un „program pastoral încărcat”: O slujbă la Neptun și o emisiune la radio:

„1. IPS Teodosie nu a avut motiv să fie deranjat, întrucât cunoștea foarte bine protocolul accesului auto în incinta Patriarhiei și nu a intenționat să intre cu mașina în curte, cum, de altfel, nu a intrat nici un alt ierarh.

2. Plecarea Arhiepiscopului Tomisului după ceremonia slujbei solemne de Te-Deum nu s-a datorat unui context de nemulțumire sau supărare, așa cum eronat s-a presupus, ci unui program pastoral încărcat, dinainte stabilit, care nu a putut fi schimbat. Astfel, ierarhul Tomisului a trebuit să se deplaseze până în localitatea Neptun (jud. Constanța), unde a avut dinainte programată o slujbă, după care a fost prezent în binecunoscuta emisiune de dialog cu credincioșii, de la Radio Dobrogea, apoi a oficiat obișnuita slujbă de Acatist, de joi seara, în Catedrala din Constanța.”

Context. Patriarhia Română l-a acuzat pe Arhiepiscopul Tomisului de plagiat și lipsa onestității științifice într-un răspuns formulat la solicitarea acestuia de ridicare a Arhiepiscopiei Tomisului la rangul de mitropolie. Documentul, făcut public de G4Media, scoate în lumină problemele învățământului doctoral teologic ortodox de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, unde Teodosie Petrescu este profesor universitar și director al școlii doctorale.

Într-un document obţinut de G4Media, Cancelaria Sfântului Sinod arată că ÎPS Teodosie doreşte să transforme Arhiepiscopia Tomisului într-o mitropolie, fără a fi îndeplinite toate condiţiile necesare şi că face acest lucru dintr-o “ambiţie personală”. Conducerea Bisericii Ortodoxe Române (BOR) i-a refuzat controversatului Teodosie avansarea în ierarhia internă și transformarea în mitropolit, potrivit răspunsului oficial consultat de G4Media.ro. Decizia oficială i-a fost trimisă lui Teodosie de cancelaria Sfântului Sinod ”din încredințarea” Patriarhului Daniel, și constituie un rechizitoriu dur față de comportamentului arhiepiscopului de Tomis. Documentul confirmă relațiile extrem de reci dintre cei doi ierarhi, acutizate de comportamentul lui Teodosie din perioada pandemiei.

sursa foto: Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

31 comentarii

 1. Hai, bre, Mache, lasă-ne cu programul tău încărcat, când știai de luni de zile că e ziua lui tataia Dani! Ai făcut pe mironosița, că nu ți-a pus covoru’ roșu la poartă.

  • A) Mache, vezi ca patriarhul nu isi celebrează de doua ori cei 70 ani împliniți. Dacă ai ratat ceremonia asta, alta nu mai pupi, ca ne (se) repeta.
   B) asta cu „program incarcat” nu-i de crezare. Ceremoniile – toate!!! – de la Patriarhie or fost anunțate cu muuult înainte.
   C) Mache, ai duhovnic bun? Dacă nu, iti recomand o spovada ca la carte la stareța Codruța Lascu (Kovesi). E o maicuta buna, da canon numa’ la chilie (la Rahova), nu si in lume.

  • Teodosie nu este Arhiepiscop, el este Satana in haine de arhiepiscop !!!! Un ordinar, un infractor, un hot de fonduri europene, un turnator la Securitate, un spagar. Piei, Satano !!!!

 2. Un mafiot,țepar,hot de fonduri europene cârtița a spionajului rus, Pușcărie are nevoie,mult rău a făcut și face credinței creștine ortodoxe

  • Din surse…i s a soptit la ureche, ca nu i binevenit. Asa ca…a plecat cu coada ntre picioare

 3. ai pus si niste euro in buchet sa te ierte?

 4. IPSatana Tu dos, certat cu Scriptura, in conflict cu bunul simt, face abateri grave de la Planurile Creatorului. Rușine pentru astfel de nechemați îndrăciți care cica slujesc pe Dumnezeu. Slujește ochiul Dracului.

 5. BOR este o mafie.

  • Biserica e a lui Hristos nu a șmecherului Teodosie. Dar pentru tine ce mai contează, tu votezi cu Sodoma și îți pute tămâia. Ești la fel de plictisitor ca și varul rău Barbu Ghe.

  • Nu BOR – Biserica Ortodoxă Română ci sinodul ei și cea mai mare parte a popimii cu diplome și parohii cumpărate.
   Cei din sinod au văzut pandemia ca pe o oportunitate de a-și umfla buzunarele cu banii credincioșilor aflați la ananghie.
   Din acest motiv au trecut de parte necuratului și au predicat în contra vaccinului, acest cadou divin apărut cu îngăduința Domnului pentru salvarea omenirii. Papa de la Roma care s-a vaccinat in public este dovada.
   La fel ca in Evul Mediu, ierarhii și preoții noștri ortodocși au speriat blânda turmă a credincioșilor promițând că cei adevărat credincioși vor scăpa neatinși de boală.
   Cei creduli s-au grăbit să-și cumpere la urgență cu bani un loc de dreptcredincios.
   Unii dintre ei, nevaccinați, au trecut la cele veșnice, iar alții vor pleca în lunile care urmează pe când arginții se vor aduna zăngănind în buzunarele celor vânduți necuratului.

 6. CE RAU V AU FACUT ACESTIA CARE L SLUJESC PE DUMNEZEU? CU CAT SE PIERDE CREDINTA CU ATAT VOR FI VREMURI MAI GRELE. Ce rau va face biserica? Acolo mergeti sa va botezati,sa va cununati,sa va bucurati de sf sarbatori,dar si pe ultimul drum. Ca toti oamenii si preotii gresesc dar e pacatul lor. Chiar asa de rau v au spalat creierul cei care sunt necredunciosi? Oare de ce marii domnitori ai acestei tari construiau biserici si aveau credinta? Daca nu sunteti credinciosi nu mai va legati de ceea ce nu cunoasteti,intrebati mai bine pe parintii si bunicii vostrii cum era pe vremea lor cand lumea nu vorbea de rau credinta in Dumnezeu.

  • Măi cretine, ăsta, creștine, noi nu vorbim de rău credința in Dumnezeu, mai citește o dată de la capăt. Noi vorbim despre PĂSTORUL CEL BUN CARE NE LIPSEȘTE.
   Noi vorbim despre păstorii care nu mai au credință în Dumnezeu și ne duc de râpă.
   Măi cretine, ăsta, creștine, noi nu vorbim de rău Biserica, ia de mai citește o dată, noi plângem Biserica că SOBORUL EI E PLIN DE TICĂLOȘI AHTIAȚI DUPĂ BANI, măi prostule!
   Iar când vine vorba de spălat pe creier, cred că ești printre ultimii care să deschidă gura.
   Pocăiește-te pentru faptul că răstălmăcești vorbele noastre în folosul soborului.

  • Idiot. Altfel nu se poate. Idioti ca tine nu suporta sa nu treaca la vama (banii pt orice slujba de mai sus. Asta vor popii)

 7. Mai costelushule,cu litera mica ca gandirea ta,insusi faptul cum te exprimi i ti arata caracterul. Eu am spus ca si cei care slujesc lui Dumnazeu sunt oameni si sunt supusi pacatelor,si asta e treaba lor. Cine esti tu sa i judeci si sa arunci cu pietre?

  • Dar tu cine esti sa-l judeci pe Costelush si sa arunci cu pietre? El nu este om? Doar popa asta al tau e? Davai!

  • Capcana „salvatorului” Jean Valjean, stramutat mai nou prin Asia, urgisit de sputnikarii credinciosi doar dezinformarii.

  • Atunci sa slujească pe banii tai!!!

  • Cu litera mică ești tu,Costele are dreptate100%

  • Dumnezeu să vă ierte!!!

 8. Măi jane cu literă măruntă, ia mai citește o dată ce ai scris!
  „Ce rau va face biserica?” – noi nu am spus așa ceva.
  „… pe vremea lor cand lumea nu vorbea de rau credinta in Dumnezeu.” – nici noi nu facem asta, ba chiar o susținem din tot sufletul.
  și
  „Chiar asa de rau v au spalat creierul cei care sunt necredunciosi?” – noi credem că asta ai pățit tu atunci când ți-ai cumpărat diplomă de preot.

  Cei ca tine vor ca lumea să creadă că vorbești contra Bisericii dacă îi arăți cu degetul pe cei vânduți necuratului.
  Și mai mult, cei ca tine vor ca lumea să creadă că ești necredincios dacă îi arăți cu degetul pe cei vânduți necuratului.
  Și mai mult de atât, cei ca tine vor ca lumea să creadă că vorbești de rău credința în Dumnezeu dacă îi arăți cu degetul pe cei vânduți necuratului.
  Bou cu cabină ce ești! Pocăiește-te, căci altfel vei arde în focul iadului!

 9. @Costelush,
  am vrut să te atenționez cît RĂU îți faci BLAMÎNDU-L (am folosit un cuvînt mai puțin jignitor)peJan….Opinia o poate spune oricine despre orice,fiindcă fiecare va da seamă de cele spuse.Crede- mă, la sfîrșit vom da seamă și de gînduri.DOAMNE AJUTĂ !
  PS.-Iertare pt.atenționare, am făcut-o din drag de aproapele.

 10. Patrihoții îștea ar trebui barberiți cu lampa pe benzină

 11. Costelushule,de ce dintre toti ai sarit tu sa dai explicatii? Ti am zis ceva de rau? Am spus ce se intampla in general in aceste vremuri. Vad ca tu vorbesti la modul general fara sa dai exemple. Spune ne si noua cum si au umflat buzunarele cei din sinod in timpul pandemiei,si cum si au cumparat credulii un loc de dreptcredinciosi.

 12. Aha, deci ești bou cu cabină dublă! Te prefaci că nu știi, lichea mieros vicleană.

  Mergi înapoi la mult-cam-prea-fericitul și spune-i că te-ai dat de gol.

 13. Vad ca n ai justificare si exemple asa ca n am ce sa ti mai cer,m am lamurit ce urmaresti..,costelushule. Daca stii de ce nu spui pe fata,ca asa pot sa zic si eu de oricine orice.

 14. Isus Mantuitorul si popa Manglitorul…
  Nu-ti este rusine ,,popo” de ceea ce incerci ( vag,dar incerci) sa faci !!??
  Dai parohii la sate ( 50.000 € /buc) si la oras ( 100.000€/buc)
  J E G nesimtit
  Ce treaba ai tu cu Sf.Scripturi ?? N I M IC
  Una ,, E” religia,alta ,,E” credinta si alta ,,E” nemernicia voastra a popilor.
  Preot,a fost la Teghirhhiol,la Prislop,in Moldova dar si in Constanta ( unde mai exista si acum la bisericuta din lemn din parcul Tabacariei) Uita-te,popo,ce inseamna a fi Parinte duhovnicesc,nu un putregai,jegos si infatuat ca tine.
  Mi-e mila,dar si lehamite de tine….
  Crezi ca maninci cu 2 guri ?? Atunci ce mai vrei !!??
  Nu-ti ajung argintii pentru nevoile personale !!??
  Doar D-zeu,poate,va mai avea grija de negura si smola sufletului tau.
  S I C TI R jeg humanoid…

 15. De ce nu postati comentariul meu la adresa Jegului de popa ??
  Nesimtitilor
  Ionut

 16. Sa va dau la muie,ca nu-mi postati zicerile catre un Nesimtit ( ca si voi,adm sitului)

 17. S I C T I R sarlatanilor

 18. Idiot. Altfel nu se poate. Idioti ca tine nu suporta sa nu treaca la vama (banii pt orice slujba de mai sus. Asta vor popii)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.