G4Media.ro

Arhiepiscopia Alba Iulia îl denunță pe Cristian Pomohaci: Face slujbe într-un garaj…

Sursa foto: Facebook / Cristian Pomohaci

Arhiepiscopia Alba Iulia îl denunță pe Cristian Pomohaci: Face slujbe într-un garaj transformat în biserică / ”Îndemnăm credincioșii să nu frecventeze acel locaș” / ”Tot ceea ce săvârșește domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid”

Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei, anunță printr-o circulară transmisă în 20 octombrie că solistul de muzică populară Cristian Pomohaci și-a construit singur o biserică și îi invită pe credincioși să nu o frecventeze, fiind în afara Bisericii Ortodoxe.

”Cu multă îngrijorare și durere, vă aducem la cunoștință faptul că domnul Cristian Pomohaci, fost paroh al Parohiei Moșuni, Protopopiatul Târgu Mureș, deși nu mai are calitatea de preot, a continuare să mimeze Preoția și să facă slujbe religioase în garajul casei personale din localitatea Moșuni. Mai mult decât atât, de curând, a cumpărat un local în localitatea Ernei, județul Mureș, pe care l-a transformat în biserică sau mănăstire, fiind împodobit cu iconostas și cu obiecte de cult, oficiindu-se acolo slujbe specifice Bisericii ortodoxe.

Prin urmare, îndemnăm pe toți credincioșii Eparhiei noastre să nu frecventeze ale locaș, deoarece nu este o biserică sfințită de către un episcop ortodox, după rânduială ortodoxă. De asemenea, tot ceea ce se săvârșește acolo de către domnul Cristian Pomohaci și ajutoarele acestuia nu este valid, nu aduce binecuvântare și har celor ce participă la astfel de slujbe. Dimpotrivă, le poate aduce multă suferință și necaz în viață, pe plan spiritual și fizic. Totodată, vă aducem la cunoștință că domnia sa este cercetat de către organele statului cu privire la infracțiunea de port ilegal de uniformă, deoarece Biserica Ortodoxă Română, prin instanțele ei de judecată, i-a interzis acestuia dreptul de a mai purta reverendă și veștminte preoțești sau de a mai sluji cele sfinte”, se precizează în documentul asumat de ÎPS Irineu, Arhiepiscop al Albei Iuliei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

 1. Toate religiile sunt o aiureală, un șmen ca să ia bani de la fraieri.

 2. Cică „…infracțiunea de port ilegal de uniformă…“ ce să spun, s-a șucărit bătrânul țap că poartă și alți băieți rochițe negre! :)))))

 3. hai cu privatizarea,prosteala i cu rost,nu mai cotizezi la presfintitul,valea ….fabrici de bani pe spinarea celor saraci cu duhul,auzi,, dupa buna rinduiala”

 4. ca zice popo sau popohaci, ambele au acelasi grad de validitate in fata lui D-zeu , daca nu crezi cu adevarat ca preot sau in rol de credincios

 5. Ani de zile cât a produs bani, făcând efectiv comerț cu slujbe și rugăciuni, deși era despărțit de nevastă, de ce nu l-au îndepărtat? Abia după ce a plecat Andreicuț de la Alba, l-au luat în vizor

 6. Ae măcar aviz de la ISU?

 7. Pomohaci cel iubitor de craci a lăsat copiii și s-a apucat de oi. Păcatul lui este sodomia iar faptul că oficiază slujbe prin cotețe îi garantează un loc în Iad. Pfui!

 8. Cat plateste statul salariul unui preot ?
  Cat munceste preotul pentru banii aia ?

 9. Hopa…. marele alb are concurenta 😝

 10. O analiză este binevenită: Am fost şi noi în garaj la Moşuni! Cum fu? Ţin să precizez că Preafericitul Pornohaci ne-a aţâţat poftele cu priceperea sa şi ne-a pătruns profund cu harul său. De la atâta fierbinţeală ortodoxă a trebuit să facem trenuleţul să ne răcorim. Capu la tren, locomotiva a fost nimeni altul decât Părintele. Aşteptăm cu răbdare să ne împreunăm fericiţi şi data viitoare şi sper măcar să fim cât mai mulţi!

 11. Cat de credul să mai fii sa accepți un fapt dovedit? Să fii un om religios practicant și sa trăiești după asta e un fapt deosebit de sănătos și împlinit, dar să accepți un lucru dovedit cu probe dă dovadă de altceva :noaptea minții!
  În rest, bucurie la toată lumea și iertare de păcate!

 12. Tot ce făcea Cristian Pomohaci era bine cunoscut de biserică dar banii au fost mai „dulci”. Cr ar spune ISUS despre lăcomia bisericii pentru care și un preot cu înclinații pentru sex cu persoane de același s x q gist acoperita de șefii lui ierarhici cumpărați cu bani. Asta, până a izbucnit di spart „buboiul”.

 13. Biserica ….este o scamatorie! O prosteala pt cei fă.r de neuroni! Cum sa fie un popa „Trimisul Lui D.zeu” atat timp cat ei fac școala pt asta si dau șpaga pt post!!