G4Media.ro

Arbitrul pieței de asigurări a publicat tarifele de referință pentru polițele auto…

Arbitrul pieței de asigurări a publicat tarifele de referință pentru polițele auto obligatorii / Prețul unei asigurări crește în medie cu 5%

Autoritatea de Supraveghere Financiară (A.S.F.), arbitrul pieței de asigurări, a publicat tarifele de referinţă pentru poliţele auto obligatorii RCA, în conformitate cu prevederile Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie.

”Din analiza tarifelor publicate astăzi remarcăm faptul că nu există variații semnificative față de cele anterioare, ceea ce ne indică o stabilitate la nivelul pieței. Vorbim de evoluții marginale, normale pentru o piață liberă. Ne uităm cu mare atenție la tarifele de pe piața RCA și suntem pregătiți să adoptăm toate măsurile legale pentru a preîntâmpina eventualele dezechilibre pe acest segment”, a declarat vicepreședintele ASF, Cristian Roșu.

Șoferii cu vârsta cuprinsă între 31 și 40 de ani vor beneficia de cele mai mici tarife. Tariful de referință pentru aceștia începe de la 691 de lei dacă aceștia conduc o mașină cu o capacitate cilindrică de sub 1200 cm3 și poate ajunge până la o valoare de 1950 lei dacă mașina are un motor de peste 2500 cm3.

Tarifele pentru categoriile de vârstă 51-60 de ani și peste 60 de ani încep de la o valoare de 698 de lei și pot ajunge până la 1967 lei.

Cele mai mari tarife le vor plăti șoferii de sub 30 de ani. Pentru aceștia tariful de referință începe de la 1030 lei și poate ajunge la 2870 de lei, în funcție de capacitatea cilindrică a mașinii.

Pentru categoria de vârstă 41-50 de ani tarifele au valori cuprinse între 709 lei și 1988 lei.

Tarifele de referință nu reprezintă tarifele la care sunt încheiate polițele RCA în piață. Prețul unei asigurări este influențat și de sistemul Bonus-Malus, care bonusează sau penalizează șoferul în funcție de daunele provocate de acesta.

Șoferii care nu au provocat daune pot primi o reducere a prețului poliței, care poate ajunge până la 50%, în timp ce șoferii care au provocat daune vor plăti cu până la 80% mai mult pentru asigurare.

Sursa: ASF

Sursa foto: pixaby.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Desi e criza astia maresc cu 5 % ….nu ar trebuii sa scada,daca tot nu mai au oameni bani…?

 2. Un arbitru ar trebui sa judece situatia impartial, ca un judecator care e intre avocatul acuzarii(aici societatea de asigurari) si avocatul apararii( conducatorul auto).
  Pai daca merg mai putin, ca e epidemie, nu inseamna ca am si un risc mai mic de a face accidente?
  Intr-o tara normala asa ar fi(vezi cazul USA, unde preturile asigurarilor au scazut, mai mult, au primit oamenii bani inapoi!
  Pe cand la noi cresc? Atunci arbitrul nu e impartial, deci trebuie inlocuit!

 3. Analiza lu peste! Când scade piața, scade prețul, nu creste, hoților!

 4. Buna ziua!Cine verifica acest ASF??Problema generala este ca ei nu aplica „clauză de forță majora”pe motiv că PANDEMIA nu este inclusa???Se autosesizeaza cineva??Iau banii oamenilor constant că asigură bunuri,servicii si cand apare cate o situatie inedită, justifica tot felul de situatii:ba nu s-a platit franciza,ba nu s-a platit casabilitatea,ba pandemia nu este inclusa in pachet?Atunci ce asigură??DOAR soare și vreme bună??Ei de ce nu au fost incluși că și băncile în condiții de pandemie??Guvern,DNA se autosesizeaza???

 5. Cum am mai spus: grosul împrumuturilor de miliarde de euro care au ajuns in conturile unor bugetari ca salarii întregi si in conturile unor firme de casa care s-au îmbogățit in timpul pandemiei din contracte cu statul/ achiziții, vor fi plătite de întreaga populație oropsita, prin taxe si impozite mărite. Fura ei si prostii plătesc. N-a fost dintotdeauna asa?

  • Pnl=psd=USL

 6. Cand se vor diminua salariile angajatilor de lux , numerosi paraziti ai ASF-ului , atunci platim si noi in plus.

 7. Numărul accidentelor a scăzut, prețurile la asigurări cresc: Bravo! Autoritățile de carton și speculanții iar ne-au dat țeapă…