G4Media.ro

Arafat: Militarii implicați în anchete epidemiologice vor fi instruiți. Incidența cazurilor în…

Arafat: Militarii implicați în anchete epidemiologice vor fi instruiți. Incidența cazurilor în Constanța, Ilfov și București, o problemă în continuare. Trebuie să vedem de ce carantinarea n-a avut același efect ca în alte locuri

Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat a confirmat informația privind sprijinul acordat de Ministerul Apărării în vederea continuării anchetelor epidemiologice prin implicarea unui număr de 600 de militari. Arafat a subliniat că intervenția militarilor e un pas binevenit și că și alte state au apelat la ajutor militar.

„Implicarea militarilor este o propunere despre care s-a mai vorbit. De ceva timp premierul Nicolae Ciucă a propus această soluție. (…) A fost acceptată de Ministerul Sănătății mai ales că nu suntem singura țară care a beneficiat de ajutor militar. Este un pas binevenit. Se va face un instructaj militarilor, iar ei se vor putea implica în realizarea anchetelor epidemiologice. Dacă sunt instruiți, vor ști ce au de făcut și în felul acesta vom putea crește baza noastră de date”, a comentat Arafat, într-o intervenție la B1Tv.

Chestionat despre faptul că numărul de cazuri de infecții cu covid n-a scăzut în zone care au fost carantinate, Arafat a explicat că problema persistă în trei locuri: București, Ilfov și Constanța.

„Din păcate, avem aceeași incidență în București, Ilfov și Constanța. Doar în aceste locuri s-a constatat că impactul carantinei nu a fost același ca în alte orașe carantintate, precum Sibiu, Cluj sau Maramureș. Trebuie să verificăm de ce nu am avut rezultate similare. În toate celelalte locuri carantinate, măsurile impuse au avut efect și incidența infecțiilor a fost în scădere. Probabil că în locurile în care incidența a rămas aceeași, nu s-au respectat regulile (…) Atunci, trebuie intensificate controalele”, a comentat Arafat.

Șeful DSU a mai spus că lumea trebuie să înțeleagă că aducerea vaccinului în țară nu va coincide cu momentul eliminării definitive a epidemiei  de covid și că numărul cazurilor poate crește concomitent cu procesul de vaccinare a populației. „Vor exista luni în care se vor înregistra valuri noi de cazuri de infecții, în timp ce se derulează și vaccinarea. Lanțul de infectare se va întrerupe de abia după ce vom avea 60-70% din populație vaccinată. Deci un impact pozitiv al vaccinului l-am putea vedea de abia prin vara anului viitor, dar acum este greu de anticipat. Ce vreau să se rețină e faptul că oamenii trebuie să se informeze corect și să aibă încredere că vor primi toate informațiile necesare și corecte în privința acestui vaccin (…)”, a comentat Arafat.

Sursa Foto:InquamPhotos/Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

19 comentarii

 1. Si daca vine Dughin pe ascuns? Nu e normal, militarii trebuie sa raman de straja, sa nu ne confiste rusii CEASUL.

  Zuckermane, zi ceva, nu lasa alianta sa se subrezeasca chiar la coltul cel mai strategic.

  • În visele lor erotice, julienii sputnikari de strajă la dughiana sovietică ortodoxă se umezesc de tot când se gândesc la bărbosul care încălzește patul conjugal al piticului crăcănat de la KGB. ”Și daca” ce? face o ”alianță” de stat pe ”vine” la veceul din fundul curții, cum e la uresese, ”la colțul cel mai strategic”

 2. Nu se respecta masca și distanta.

  • care carantina in bucuresti? ca nu stiu sa fie? iar in ilfov e doar cu numele..nu te verifica nimeni,nu te intreaba nimeni nimic..

  • Se poarta mască și se păstrează distanta! Doar incompetenta guvernanților și a medicilor au ucis oameni!

 3. In Bucuresti impactul carantinei nu a fost acelasi ca in Sibiu? S-ar putea, mai ales ca Bucurestiul nu a fost carantinat.

 4. Carantinarea n a avut efect pentru ca nu are efect niciodata o masura imbecila ca asta! Oamenii sanatosi se carantineaza numai in 1984, idiotule! Si toti epidemiologii!

 5. In Constanta carantinarea nu s-a facut decat pe hartie. Nu vezi un politist, un jandarm. Ce carantinare e asta?

  • De cateva sute de ani, stapanirea a dat ordin sa nu se mai omoare oamenii intre ei. Dar nu e decat pe hartie ordinul. NU vezi un jandarm anti-omor, un politist anti-omor, o patrula, nimic. Ce fel de antiomor este asta?

 6. Mai bine ne instituționalizați, așa la comun, grupa unu la bocanci, doi face patul, trei la spălător și triceversa

 7. Vezi mai Arafate, d-aia nu înțelegi, tu și mulți alții, carantina a avut același efect ca și în alte locuri, si anume vax. Nu carantina a scăzut cazurile, în locurile în care a fost impusă cînd numărul cazurilor ajunsese la maxim a părut un succes, unde nu, a produs scărpinături pe chelia Arafatului.

 8. Ilfov? Din cauza ca 30% din populație are buletin de București și fac naveta zilnic. Nu se poate impune carantina pentru ca toți hotii din politica și administrație dorm in IF și muncesc in București.
  Plus satele de înaripate care ard fire pentru Cu, unde nu se respecta nimic, numa’ prostii care plătesc taxe respecta ceva in țara asta.

 9. Daca toată lumea ar avea simțul responsabilității nu am avea nevoie de controale și de armata. Toți trebuie sa fim conștienți și sa respectam restricțiile.

  • Nu se resoecta nicio regula.
   Şoşoaca sfidează fara masca!
   Ea nu e amendată pentru ca nu puteti!
   Si ca ea zeci de mii de asa zisi ilfoveni& bucuresteni!
   Iar voi căutați cauzele lipsei de rezultate la carantină.
   Efectul razelor de luna asupra galoşilor de gumă!

 10. Armata in cazarmi arahatule, aia habar n-au de nimic, si sunt scosi in fata!

 11. Domnule Arafat, dumneata ai inceput sa confunzi o specialitate medicala cu instructia militara.
  O sa ai parte de anchete epidemiologice la comanda, asa cum se fac acum la DSP Bucuresti.

 12. Oricine poate face o ancheta epidemiologica cu o minima instruire . Puteau fi si voluntari. Nu trebuie sa fii medic. Oricum DSP e o institutie populata cu unii care trebuiau sa ia un salariu bun fara sa faca nimic. Cand in sfarsit au avut ceva de lucru s-a vazut.