G4Media.ro

Arafat, întrebat de ce s-a întârziat decizia de carantinare a Sibiului: Au…

Arafat, întrebat de ce s-a întârziat decizia de carantinare a Sibiului: Au fost discuții să se ia măsuri, iar azi am luat peste ce s-a discutat. Avizul de la INSP s-a dat ieri și astăzi s-a decis 

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a fost întrebat, vineri, la Sibiu, de ce s-a întârziat decizia de carantinare a orașului, acesta precizând că au fost discuții pentru a lua anumite măsuri, iar astăzi s-au impus restricții peste ce s-a discutat.

Arafat a fost întrebat dacă DSP Sibiu a propus inițial în 5 noiembrie carantinarea orașului.

„Da, au fost discuții și cu INSP să se ia anumite măsuri și acuma s-au luat măsuri în plus. Măsurile pe care le-am luat acum sunt peste ce s-a discutat. Știu că avizul de la INSP s-a dat ieri. Ieri s-a dat avizul, astăzi s-a decis”, a afirmat Read Arafat.

Acesta a spus că știe despre problemele de la spitalul județean, despre faptul că ar fi fost trimise mai multe memorii către managementul unității. El a menționat că speră ca șeful UPU să revină asupra demisiei și că probabil ar fi bine ca Ministerul Sănătății să vină să vadă ce se întâmplă.

Dar săptămâna trecută, în 4 noiembrie, chiar ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut o vizită la Sibiu, când orașul ajunsese la 6,03 rata de incidență Covid. Acum, a ajuns la peste 11.

Nelu Tătaru spunea, la acel moment, că nu se pune în discuţie introducerea în carantină a oraşului.

”Am evaluat în aceste momente efectiv focarele existente, dezvoltarea acestor focare, zonele care au dat acest număr de cazuri şi numărul de cazuri în sine. Dacă aceste cazuri sunt izolate şi carantinate, menţinem o evaluare pe o următoare perioadă tocmai pe parcursul acestor măsuri pe care le avem. Deocamdată, nu luăm în discuţie acest lucru până nu facem această analiză şi evaluăm şi măsurile pe care le-am propus eu pentru a scădea transmiterea”, a explicat Nelu Tătaru.

”În condiţiile în care vedem transmiterea în comunitate neafiliată unui focar, atunci mergem către o zonă de carantină”, afirma Tătaru.

Sursa foto: captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Soluitia universala a narozilor: carantina. Va fi de mare succes si de data asta.

  2. Vedeti ce geaca antiglont poarta arabul? =))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.