G4Media.ro

Arafat: Carantinarea totală, în care să stea toată lumea, să închidem toată…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Arafat: Carantinarea totală, în care să stea toată lumea, să închidem toată economia, nu este un scenariu care să fie luat în calcul în acest moment

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat vineri că intrarea în carantină naţională nu este un scenariu care să fie luat în calcul în acest moment.

„Nu este un scenariu pe care să îl luăm în calcul în acest moment. Ştiţi că am luat măsurile pe care le avem acum, care sunt destul de serioase dacă se aplică, şi vedem că totuşi am ajuns la un platou. Să vedem dacă ţine şi dacă începe să coboare şi care este situaţia. Dar carantinarea totală, în care să stea toată lumea, să închidem toată economia, nu s-a luat în discuţie, adică nu s-a luat în considerare să se facă la acest moment.

S-a preferat crearea unor posibilităţi de a permite unele activităţi persoanelor protejate şi în care riscul să facă o formă gravă a bolii este mai mic, riscul să transmită este mai mic. Bineînţeles, aici sunt şi persoane care nu mai au acces la anumite activităţi temporar. Este adevărat că este o chestiune temporară. Asta este măsura care s-a ales faţă de a avea o măsură radicală naţională, în care toată lumea să stea acasă şi să nu iasă nimeni decât pentru unul sau două-trei motive care sunt permise”, a explicat secretarul de stat într-o conferinţă de presă.

Potrivit lui Arafat, scăderea numărului de cazuri depinde şi de respectarea regulilor actuale.

„Cel puţin la acest moment, vedem că creşterea este încetinită, este oprită, avem platoul, să vedem ce înseamnă dacă va fi scădere, dacă va rămâne un platou pentru o perioadă mai lungă acolo, la 12.000 – 13.000 – 14.000 (de cazuri pe zi – n.r.), pentru că impactul acestor cazuri este destul de serios în continuare pe terapie intensivă. Totul depinde de respectarea regulilor”, a subliniat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

 1. nu stiu ce tot se baga in seama palestinianul asta! cine ne scapa de el?!

  • NIMENI.
   PREA E LIPIT CU FUNDULETUL DE SCAUNEL DOMNISOARA ARAFAT.
   NU DA SOCOTEALA NIMNUI, PENTRU ABSOLUT NIMIC.
   TOATE DECIZIILE EL LE IA.
   ASA CUM LE-A LUAT SI DUPA COLECTIV. A PATIT CEVA DE ATUNCI, PENTRU CUM S-A GESTIONAT ACEA CATASTROFA???
   NU.
   ASA CA RASPUNSUL LA INTREBAREA DVS. ESTE:
   NIMENI.

  • Mă-ta răspunde pentru el. Altă întrebare?

  • Arafat e reprezentantul „Olimpienilor” in Romania, deci e grau de dat jos.

 2. Ce dovada nai vreti ca pandemia covid este doar gripa folosita sa transforme in pacienti TOATA lumea? Daca erau ingrijorati faceau ce se face in caz de securirate nationala compromisa de chestii virale-: lockdown total 10 zile. Virusul se transmite in primele 7 zile.. anyntai prostimea sa isi cumpere haleala , si bautura pe 10 zile, baga-i legea martiala, cine iese oe strada fara motiv de incendiu ori criza medicala este inpuscat. Terminai cu pandemia dar politicienii nu vor pt ca nu este nici o pandemie. Doar virus care tot vine din Asia la fiecare 10 Ani. Refuzati vaccinul asta ori celelalte la fiecare 6 luni va veti ruga sa vine dea.