G4Media.ro

Arafat a trimis un ordin în teritoriu pentru gestionarea crizei legată de…

Arafat a trimis un ordin în teritoriu pentru gestionarea crizei legată de aglomerarea spitalelor care tratează Covid-19 / Unii bolnavi au așteptat acasă mai multe zile eliberarea locurilor

Pe fondul creșterii alarmante a cazurilor de coronavirus în ultima săptămână și a atingerii capacității maxime de internare în mai multe spitale din țară, secretarul de stat, Raed Arafat, a trimis un ordin în teritoriu pentru monitorizarea permanentă a locurilor din unitățile medicale care tratează Covid-19 și „gestionarea situației generate de iminenta aglomerare a spitalelor”.

Potrivit ordinului semnat duminică de Raed Arafat, s-a ajuns la „o criză în asigurarea locurilor disponibile” pentru pacienții cu coronavirus, astfel că „mai mulți pacienți confirmați au fost menținuți mai multe zile la domiciliu până la crearea sau eliberarea unor locuri”.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență reclamă faptul că unele potențiale focare de coronavirus nu au fost raportate rapid la centru, pe motiv că nu exista confirmarea cazurilor. „În unele cazuri, astfel de situații cu potențial de focar au apărut reflectate în mass-media înainte ca ele să fie raportate”, se arată în document.

Prin urmare, ordinul impune raportarea în dinamică a potențialelor situații de focar, chiar dacă nu s-au primit rezultate la teste.

Totodată, ordinul stabilește monitorizarea permanentă a situației locurilor din spitalele de fază 1 și 2, găsirea soluțiilor pentru gestionarea situației generate de iminenta aglomerare a spitalelor și „raportarea, de urgență și din timp, a situațiilor în care este probabilă atingerea capacității de internare disponibilă” și la care nu s-au găsit soluții în teritoriu.

Citește și

Apel public al unui medic epidemiolog din Cluj: Vă rugăm, oameni buni, respectați măsurile de protecție și igienă. În ritmul acesta de creștere a numărului de infecții într-o săptămână riscăm să nu mai avem locuri în spitale!

Pacienții cu COVID-19 din Brașov sunt preluați de Spitalul Județean Mureș

GRAFIC Cum s-au înmulțit cazurile COVID-19 din România după deschiderea teraselor și celelalte măsuri de relaxare. O analiză a lunii iunie

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. De când se interneaza suspecții, asimptomaticii si cei cu forme ușoare de boala? Asa ati fi procedat și dacă era gripa sezoniera? Sau covid-19 e mai periculos decât virusul gripal? Dacă era asa de periculos, nu ierta pe nimeni. Cum se face ca la majoritatea celor infectati, boala nici nu se manifesta?

  2. Buna seara!DSP-urile erau pe lista restructurarii în programul de guvernare pnl!Acum si-au dovedit importanța muncii datorită controlului statistic,beneficiază de puteri date de covid,au arătat că este nevoie de mulți angajați pentru a centraliza din februarie cazurile de asimptomatici ,de aici si „lenea”si calmul cu care se deplasează pentru a verifica bolnavii sau de a trimite izoletele!!!Împreună cu interesele pnl de a nu avea proteste,nemulțumiri vizavi de programul de guvernare,le-a ieșit un plan de 100%majorare locuri de munca,nicidecum…restructurare!!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.