G4Media.ro

Aproximativ 40.000 de clienţi din aproape 80 de localități nu aveau curent…

Sursa foto: Parlamentul European

Aproximativ 40.000 de clienţi din aproape 80 de localități nu aveau curent electric duminică la prânz, anunță Rețele Electrice Dobrogea

Aproximativ 40.000 de clienţi ai companiei Reţele Electrice Dobrogea nu erau alimentaţi cu energie electrică duminică la ora 12:00, specialiştii lucrând pentru a relua alimentarea pe circa 90 de linii de medie tensiune, care alimentează aproape 80 de localităţi, transmite Agerpres.

Incidentele în reţea au fost provocate de condiţiile meteo severe – Cod portocaliu şi roşu de vânt, cu viteze de peste 100 km/h.

„Până la ora 12, alimentarea cu energie electrică a fost reluată pentru circa 60.000 de clienţi din zonele afectate, iar eforturile se concentrează pentru restabilirea funcţionării reţelelor care deservesc alţi circa 40.000 de clienţi, cei mai mulţi fiind în judeţele Constanţa şi Tulcea. Specialiştii lucrează pentru a relua alimentarea pe circa 90 de linii de medie tensiune, care alimentează clienţi din aproape 80 de localităţi”, se arată într-un comunicat al companiei.

În cazurile unde echipele constată că remedierea defectelor este de durată, alimentarea clienţilor va fi făcută, temporar, cu ajutorul grupurilor generatoare montate pe camion. Echipe suplimentare de intervenţie şi echipamente, inclusiv grupuri electrogene, au fost aduse duminică dimineaţa de la regiunea Muntenia.

„Reţele Electrice Dobrogea este în contact cu autorităţile centrale şi locale pentru a putea identifica şi repara cât de repede posibil defectele provocate de vreme, iar echipele vor rămâne pe teren până la reluarea alimentării pentru toţi clienţii afectaţi. Intervenţiile se concentrează în această fază pe incidentele din reţelele de medie tensiune şi vor continua cu deranjamentele individuale şi colective din reţelele de joasă tensiune”, subliniază sursa citată.

Jumătate de ţară s-a aflat sub Coduri portocalii şi galbene de intensificări ale vântului, viscol şi precipitaţii pe parcursul zilei de sâmbătă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...