G4Media.ro

Aproape un sfert din populația Israelului va fi constituită din evrei ultra-ortodocși…

Aproape un sfert din populația Israelului va fi constituită din evrei ultra-ortodocși până în 2050, potrivit unui studiu publicat de un organism economic guvernamental

Aproape un sfert din populația Israelului va fi constituită din evrei ultra-ortodocși până în 2050, potrivit unui studiu publicat de un organism economic guvernamental la Ierusalim. Populația totală a Israelului va crește cu 70% până atunci, potrivit raportului Consiliului Economic Național al Israelului. Aproximativ 80% din populația prognozată va fi compusă evrei, iar arabii vor reprezenta aproximativ 20% din populație.

Până în 2050, populația actuală a Israelului de 9,2 milioane este de așteptat să crească la aproape 16 milioane, cu 3,8 milioane estimate a fi ultra-ortodocși, în creștere față de 12,6% din populația actuală, potrivit ziarului Haaretz. Creșterea prognozată a ultra-ortodocșilor va rezulta din rata natalității a acestei comunități de 6,7 copii per femeie.

Cei mai mulți dintre evreii ultra-ortodocși sunt de așteptat să rămână în Ierusalim și zona înconjurătoare, precum și în sudul Israelului, unde sunt în curs de desfășurare planurile pentru un nou oraș ultra-ortodox.

Publicat în luna august a acestui an, studiul mai susține că comunitatea ultra-ortodoxă din nordul Israelului va crește și mai repede, dar la o scară mai mică.

Ynet News, Haaretz

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Si cine o sa mai munceasca?

    • Cum adica cine? restul de 75%. Se poate, priveste situatia angajatilor stat vs privat si a specialilor.

      doi la mana…nici o zi fara peste!

  2. Cum cine? Romanii.