G4Media.ro

Aproape jumătate din capacitatea taberelor temporare din județul Suceava, ocupată de refugiați…

Sursa foto: IGSU

Aproape jumătate din capacitatea taberelor temporare din județul Suceava, ocupată de refugiați ucraineni

Un număr de 928 de persoane erau cazate luni dimineaţă în taberele mobile amplasate pentru refugiaţii din Ucraina în Siret şi Rădăuţi, precum şi în sălile de sport şi de clasă amenajate cu aceeaşi destinaţie în Rădăuţi, Milişăuţi, Siret, Dumbrăveni şi Suceava, iar alte 7.285 au plecat spre alte locuri de cazare temporară sau continuă tranzitul spre alte destinaţii, a informat Prefectura Suceava, transmite Agerpres.

Potrivit Prefecturii Suceava, capacitatea totală de cazare a refugiaţilor este în prezent de 1.977 de locuri şi, de la debutul conflictului şi până în prezent, prin taberele de cazare temporară au intrat, de la operaţionalizare, 8.213 persoane, la această dată fiind 1.049 locuri disponibile.

Traficul la intrarea în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret se menţine ridicat, cele mai multe persoane fiind cetăţeni ucraineni.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Suceava, Ilie Poroch Seriţan, a informat că, prin PTF Siret, în data de 6 martie, în intervalul orar 00,00 – 24,00, a intrat în ţară un număr de 7.723 de persoane, dintre care 6.557 cetăţeni ucraineni.

„Toate instituţiile implicate în gestionarea acestei situaţii sunt în legătură permanentă şi desfăşoară activităţi în mod integrat, pentru ca cetăţenii care se refugiază din faţa războiului să treacă mai uşor prin aceste momente”, precizează Prefectura Suceava.

Sursa foto: IGSU

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Rusia nu crede în lacrimi. Şi nici noi. Doar în morti facturi şi sărăcie!
    Dacă mai trimiteți vâ vindem Ruşilor!