G4Media.ro

Aproape 30 de reacții de sufocare după vaccinul anti-Covid-19 în Bihor. Șef…

Aproape 30 de reacții de sufocare după vaccinul anti-Covid-19 în Bihor. Șef DSP: sunt reacții adverse normale, ca la orice alt vaccin care se face 

Două femei sub 50 de ani au început să se sufoce în localitatea Aleșd, după ce au primit prima doză de vaccin anti-Covid. Una dintre ele, puțin peste 30 de ani, fără nici o altă afecțiune, fără istoric medical cu alergii. A doua cu reacții alergice cunoscute la înțepătura de viespe. A doua a și fost transportată la UPU Oradea, la Spitalul Județean,  pentru a fi supravegheată mai mult timp.

Ambele cazuri au fost săptămâna trecută, dar de la începutul campaniei naționale de vaccinare, în județul Bihor au apărut 28 de reacții anafilactice la vaccin. Asta înseamnă că persoanele au început să se sufoce și a fost nevoie de intervenția rapidă a medicilor, multe având nevoie de adrenalină.

 • „Cele două persoane care s-au vaccinat în Aleșd sunt în afara oricărui pericol. Una dintre cele două, puțin peste 40 de ani, a fost transportată cu ambulanța la UPU pentru a fi supravegheată, iar între timp a și plecat acasă. Ea avea recții alergice cunoscute la înțepătura de viespe și a ținut neapărat să facă vaccinul, chiar dorește să facă și rapelul.  Au mai fost cazuri de reacții anafilactice în mai multe centre de vaccinare, dar e important că s-a intervenit la timp și nu s-a întâmplat nimic mai grav. Unele persoane au avut nevoie de adrenalină, altele nu. În total sunt 28 de cazuri de acest fel de la începutul campaniei de vaccinare. Sunt reacții adverse, unele severe.Sunt raportate toate, nu e nici un fel de problemă. E bine să se știe că reacții adverse apar la orice fel de vaccin, să nu se panicheze oamenii. În centre de vaccinare ale DSP-ului sunt reacții și la alte vaccinuri. Orice vaccin din lumea aceasta poate provoca reacții adverse”, a declarat pentru G4media.ro șefa Direcției de Sănătate Publică Bihor,  Dr. Daniela Rahotă.

În județul Bihor au fost vaccinate de la începutul campaniei naționale în județul Bihor au fost administrate peste 22.000 de doze de vaccin, iar peste 4000 de persoane au făcut și rapelul.

Anafilaxia provoaca sistemul imun să elibereze un flux de substanțe chimice care provoacă edeme (umflarea țesuturilor), erupții cutanate și scăderea tensiunii arteriale, ceea ce poate produce starea de șoc – tensiunea arterială scade brusc, iar căile respiratorii se îngustează, blocând respirația. Semnele și simptomele includ pulsul slab, însă rapid, erupția cutanată, greața și vărsăturile.  Anafilaxia necesită o injecție rapidă cu epinefrină.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Daca ar fi un vaccin obisnuit noninvaziv n-ar face intai testul si apoi vaccinul.

  • Si daca testul iti spune ca esti alergic?.. preferi sa ramai nevaccinat? Ar fi stupid, avand in vedere ca reactia alergica este de moment si protocolul impune prezenta unui medic pregatit sa intervina in caz de reactie alergica.

   Partea buna este ca se vaccineaza 70-80% din populatie si toti vor avea sansa de a descoperi in siguranta daca sunt sau nu alergici la substantele din vaccin, care sunt oricum prezente in majoritate vaccinurilor.

  • Posibil ca asistenta de la Marius Nasta gasita decedata sa fi murit tot sufocata.

 2. Cat de bou sa fii sa nu faci faci vaccin si sa paralizezi, ca sa nu mai iesi afara atata si sa-i infectezi pe saracii copilasi, care nici la scoala nu mai pot merge de spaima?!?

 3. Cit de bou sa fii sa nu faci faci vaccin si sa paralizezi, ca sa nu mai iesi afara atata si sa-i infectezi pe saracii copilasi, care nici la scoala nu mai pot merge de spaima?!?

 4. @ Asistat,
  Vai de mine ce dragi îți sunt ție copilașii ! Copilașii sărăcuții!Copilașii sărăcuții! Tu câți copilași sărăcuți ai crescut la viața ta? Sau doar acum te-a apucat dragostea de copilașii sărăcuții?
  Dacă părinții aceștia mor de la seringare cine îi mai crește pe copilașii sărăcuții?Să nu spui că tu, că nu te cred!
  Și dacă te înțepi tu tot mai poți să i-ai virusache și să infectezi pe alții; sau poți să-l iei pe mâni pe haine pe obiecte pe care le ai cu tine și să-l duci pe unde mergi. Și apoi vaccinache , nu te protejează decât de acest virus, dacă te protejează, într-o anumită măsură și pentru câteva luni.Ce te faci însă că în timp ce tu crezi că ești protejat prin înțepătură de ist virusache , tu poți să ai sau să contactezi alți viruși de care nu te mai protejează acestă seringare, sau să faci alte boli și să le duci la sărăcuții copilașii? Tu poți avea sau contacta sida , holeră, malarie, râie , gripă , tuberculoză, cancer, etc. , și să le duci la sărăcuții copilașii.
  Sau ce te faci că nu este vaccin pentru crimă, hoție, viol , abuz de tot felul, hărțuire de tot felul , violență de tot felul, pentru drogați, bețivi, curvari , preacurvari, hărțuitori de tot felul , pentru șantajiști, răpitori, fumători, hoțomani, bătăuși, înșelători , etc. , etc. , etc. ? Nu mai zici și în cazurile aceste să nu iasă din casă pentru sărăcuții copilașii, , sau te regăsești și tu într-o categorie, căci toți oameni au păcătuit și sunt lipsiți de gloria Lui Dumnezeu? Ce te faci cu toți oamenii care nu s-au pocăit de păcatele lor , și nu s-au născut din Dumnezeu , și care trăiesc încă în păcatele, în nelegiuirile lor și pot fi un real pericol pentru semenii lor cânt ies din casă, deci și pentru copilașii sărăcuții?
  Tu dar te-ai pocăit de păcatele tale , de răutățile tale , ai venit la Dumnezeu să-i ceri să te ierte prin credința în Fiul Lui Dumnezeu care a murit la Calvar și pentru păcatele tale și ai făcut un legământ prin botez în apă, conștient cu Dumnezeu, ca să te faci astfel un copil al Lui Dumnezeu, sau ești încă în mrejele fărădelegii, și vrei să ții la alții lecții de morală?

 5. @ Zorca,
  în afară de a pune etichete gratuite , te mai pricepi și la altceva? Ce am spus rău mai sus ? Arată-mi ! Sau, a da din gură, după cum ai fost setat este meseria ta?

  • Ai dreptate, de mirare e ca „specialistii” nu gindesc. Cum sa spui ca,daca detectezi un virus in nas, el e cauza bolii,cind exista sute de microbi care sint sau pot fi in corpul unui om?