G4Media.ro

Aproape 1.000 de brăţări electronice pentru agresori vor fi funcţionale în trei…

Sursa foto: Pexels / Rodnae Productions

Aproape 1.000 de brăţări electronice pentru agresori vor fi funcţionale în trei judeţe şi în Bucureşti în acest an / Alte 15.000 vor fi active în următorii patru ani

Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de şanse Gabriela Firea a precizat că în acest an, aproape o mie de brăţări electronice pentru agresori vor fi funcţionale în trei judeţe şi în Capitală, iar restul până la 15.000 vor fi active în următorii patru ani, informează News.ro.

„Doar anul trecut, 69 de persoane au murit în urma agresiunilor şi aproape trei mii de ordine de restricţie au fost încălcate fără ca nimeni să-i poată opri pe agresori”, a adăugat Firea.

„În sfârşit, ţinem pasul cu ţările din Occident şi intrăm în lumea civilizată în ceea ce priveşte protecţia victimelor violenţei domestice. Agresorii care încalcă ordinele de protecţie vor fi ţinuţi departe de victime cu ajutorul a 15 mii de brăţări electronice. Doar anul trecut, 69 de persoane au murit în urma agresiunilor şi aproape trei mii de ordine de restricţie au fost încălcate fără ca nimeni să-i poată opri pe agresori”, a scris Gabriela Firea, miercuri pe Facebook.

Ea a mai precizat că „anul acesta, aproape o mie de brăţări electronice vor fi funcţionale în trei judeţe şi în Bucureşti. Restul, până la 15 mii vor fi active în următorii patru ani”.

„Cum funcţionează aceste brăţări electronice? Poliţiştii vor putea să-i monitorizeze în timp real pe agresorii cu ordin de protecţie. Vor şti la ce distanţă se află faţă de victimă şi dacă depăşesc limita impusă de autorităţi. Cei care au de gând să încalce acest ordin de protecţie vor fi opriţi la timp, înainte să ajungă din nou la violenţe. În şedinţa de Guvern de astăzi, au fost aprobate sumele necesare pentru achiziţia acestor brăţări şi pentru dezvoltarea întregului sistem de care se ocupă Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliţiei Române”, a mai scris Firea.

Ministrul de Interne Lucian Bode a anunţat, miercuri, adoptarea în Guvern a proiectului privind implementarea brăţării electronice pentru agresori, în primă fază urmând a se achiziţiona, în acest an, 964 de chituri de supraveghere.

Sursa foto: Pexels / Rodnae Productions

Citește și:

Bode: Guvernul a aprobat o finanțare de 241 de milioane de lei pentru monitorizarea cu brăţări electronice. Dispozitivul electronic de supraveghere se fixează pe glezna persoanelor supravegheate

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

 1. Monitorizare prin satelit pentru CCR, MAI, Justitie, etc, cata vreme comit cele mai grave atrocitati asupra populatiei.

 2. CAT NE COSTA MINISTERUL INFIINTAT PENTRU firea SI MERCENARII VARANULUI ?
  MINISTERUL familiilor LOR.
  PENTRU INCEPUT PATRIMONIUL TINERILOR, STUDENTILOR.
  SI 1000 DE BAIETI SI FETE, CLIENTELA POLITICA.
  NU-I SA CA-I MINUNAT ? SE AUDE DEJA CUM CLEFAIE LACUSTELE.

 3. Si femeile pot fi agresori, poza este injusta si discriminatorie, intareste stereotipuri