G4Media.ro

Apple contestă ancheta făcută de autoritatea britanică de supraveghere a concurenței/ Sunt…

Sursă foto: Unsplash

Apple contestă ancheta făcută de autoritatea britanică de supraveghere a concurenței/ Sunt verificate jocurile în cloud, browserele mobile și restricțiile impuse de Apple și de Google

Gigantul tehnologic Apple a declarat vineri, în fața unui tribunal londonez, că autoritatea britanică de supraveghere a concurenței nu a avut „nicio putere” de a lansa o investigație privind browserele sale mobile, deoarece a făcut-o prea târziu.

Autoritatea pentru Concurență și Piețe (CMA) a deschis în noiembrie o investigație completă asupra jocurilor în cloud și a browserelor mobile din cauza îngrijorărilor legate de restricțiile impuse de Apple, producătorul iPhone, dar și de Google, scrie Reuters.

Apple a depus un recurs în ianuarie la Tribunalul de Apel pentru Concurență din Londra și susține că investigația nu este „validă”. Avocatul Apple, Timothy Otty, a declarat vineri că, potrivit legii, investigația de piață ar fi trebuit, conform legii, să fie deschisă în iunie anul trecut, în același timp cu publicarea de către CMA a unui raport privind ecosistemele mobile, care a constatat că cei doi giganți tehnologici au un „duopol efectiv”.

El a adăugat, în documentele depuse în instanță, că Apple a „suferit prejudicii grave” ca urmare a deciziei CMA, fiind „nevoită să redirecționeze în mod repetat timpul de management și resursele tehnice de la activitățile sale comerciale”.

Cu toate acestea, avocatul CMA, James Eadie, a declarat că organismul de supraveghere a respectat termenele legale, deoarece a decis inițial să nu deschidă o investigație în decembrie 2021.

El a argumentat în documentele depuse în instanță că o hotărâre prin care se decide că investigația nu este valabilă ar cauza „un prejudiciu semnificativ pentru interesul public (…) care depășește orice sarcină asumată de Apple”.

„O constatare a invalidității ar pune capăt investigației de piață și ar lăsa nerezolvate preocupările CMA cu privire la lipsa de concurență pentru browserele mobile și jocurile în cloud”, a adăugat Eadie.

Audierea de vineri a avut loc în aceeași zi în care CMA a anunțat că prelungește până în luna mai termenul limită pentru analiza și examinarea termenilor și condițiilor impuse de Apple dezvoltatorilor de aplicații.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...