G4Media.ro

APIA demarează o plată în avans de peste 1 miliard de euro…

APIA demarează o plată în avans de peste 1 miliard de euro pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) va demara, începând de luni, Campania de plată în avans pentru fermierii care au depus Cereri unice de plată în anul 2021, anunţă un comunicat al agenţiei.

Potrivit sursei citate, APIA îşi propune, în perioada de acordare a avansului, 18 octombrie 2021 – 30 noiembrie 2021, să finanţeze fermierii cu o sumă de peste un miliard de euro, atât pentru schemele finanţate din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) cât şi pentru măsurile finanţate din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

„În conformitate cu Regulamentul (UE) nr.1295 din 4 august 2021 de derogare, pentru anul 2021, de la articolul 75 alineatul (1) al treilea paragraf din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013 al Parlamentului European şi al Consiliului în ceea ce priveşte nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale, statele membre pot plăti avansuri de până la 70% în cazul plăţilor directe indicate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 şi de până la 85% în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale menţionat la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.”, se menţionează în comunicat.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Bani acordați Cash direct în contul fermierilor fără controale pe teren fără a aduce plus valoare economiei . Bani acordați doar in baza unor hârtii depuse la Apia, aceste sunt ajutoare sociale Bani nemunciți care încurajează falsul în declarații. Au fost destule cazuri relatate de presă sau confirmate in instanță când terenuri necultivate incasau subvenții. Aceste subvenții trebuie transformate în vauchere imputuri etc ni Cash în baza unor criterii clare și colaborat cu controale permanente pe teren. Asa au ajuns niște PFA care lucrează sute de ha sa încaseze subvenții beneficii de la stat etc dar nu au un angajat cu acte legale. Agricultura se face cu munca la negru iar multă marfa se vinde la negru direct de pe câmp cu tir încărcat cu peste 40 de tone net. Agricultura a devenit gaura neagra în buget .

  2. După un an agricol excepțional plus 1 miliard de euro bagat acum ar trebui ca miloane de romani da lucreze aici in agricultura noastră nu peste hotare la alții. Sa ia subvenții cei ce produc depozitează procesează valorifica nu vânătorii de subvenții. Trebuie un ministru al agricultorii cu mâna de fier sa taie în carne vie sa elimine de la plata evazionistii rozatori de subvenții. Agricultura trebuie sa se bazeze pe ferme mari care au incormporate mai multe ramuri nu cei ce fac doar cultura mare vând tot din câmp nu au angajați și se plâng ca nu sunt profitabili .