G4Media.ro

APADOR-CH cere Guvernului amnistie fiscală pentru toți cei amendați că nu au…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

APADOR-CH cere Guvernului amnistie fiscală pentru toți cei amendați că nu au respectat restricțiile în starea de urgență pentru a nu bloca instanțele cu 300.000 de dosare

APADOR-CH atrage atenţia asupra faptului că instanțele vor fi supraaglomerate de zecile de mii de dosare pe care românii le vor deschide la toate judecătoriile din țara după ce amenzile emise în timpul stării de urgență au fost declarate neconstituționale, miercuri, de CCR.

Numărul persoanelor amendate era de 300.859, la data de 2 mai 2020, potrivit declaraţiilor ministrului de interne. APADOR-CH consideră că este inutilă supraaglomerarea instanţelor cu contestaţii privind amenzile aplicate în baza unui act normativ declarat neconstituţional, deoarece soluţia ce va fi dispusă de instanţe va fi aceeaşi în toate cazurile: admiterea contestaţiei și anularea amenzii aplicate, susține organizația pentru drepturile omului.

”De aceea, pentru evitarea unor cheltuieli suplimentare ce ţin de administrarea justiţiei și pentru decongestionarea instanţelor de judecată (care, oricum, au foarte mult de lucru și fără aceste contestaţii), APADOR-CH solicită Guvernului să adopte o ordonanţă de urgență prin care să dispună amnistia fiscală pentru toți cei amendaţi pentru nerespectarea măsurilor dispuse pe durata stării de urgență.

O astfel de ordonanţă de urgență, prin care să se dispună amnistia fiscală, ar fi constituţională, deoarece vizează o situaţie care necesită o soluţie foarte rapidă și nu afectează (restrânge) drepturi și libertăţi, ci dimpotrivă repară efectele unui act neconstituţional, fără ca fiecare persoană amendată să mai fie obligată să iniţieze o procedură judiciară, pentru unii, destul de incomodă, iar pentru instanțe, de-a dreptul împovărătoare.

Această măsură de amnistie fiscală trebuie însoţită si de o prevedere care să se refere la cei care au achitat deja amenda, pentru evitarea unei situaţii discriminatorii între cei care au achitat amenda și cei care nu au achitat-o. Astfel, ar trebui prevăzut că persoanele care au achitat amenda au dreptul să opteze între restituirea sumei plătite și folosirea acestei sume achitate pentru plata altor datorii pe care le are la stat (…) În condiţii normale, APADOR-CH nu ar susţine amnistia fiscală, dar în faţa unei astfel de gafe a autorităţilor, amnistia fiscală pentru cei amendaţi pentru nerespectarea măsurilor stabilite în stare de urgenţă pare a fi singura măsură rezonabilă”, se arată într-un comunicat emis de APADOR-CH.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

 1. Stau cocalarii la sprit si savureaza victoria.Gata, i-am facut si pe astia…ce muschii mei.. sa vina politia, sa vina politia…compusa din fraierii de romani.Cetatean onest, cinstit, platitor de taxe impozite care se ingrijeste de copii pentru viitorul Romaniei=FRAIER de tepuit.

  • I-a fost greu lui Orban sa faca ordonanta cum trebuie?
   I-a fost greu nu?
   Guvernul nu are juristi pe constitutional, nu?
   Are numai aprozaristi.
   Ce dreaq ma….
   Fumigene de-astea… pentru din astia ca tine s-au inventat.

  • RO riscă să aibă cei mai mulţi morţi din Est, dacă trece masiv la nerespectarea regulilor sub coronavirus.

  • AMNISTIE FISCALĂ LA TOATĂ LUMEA SA FIE!
   FĂRĂ DISCRIMINARE!

 2. Donreanu are elicopter la scara, loca rezervat la spital, echipamente rezervate, medicamente si materiale medicale rezervate ?

 3. CCR a instituit Anarhia in Romania. Uraaaaaaa ! La placinte inainte !

 4. Si care e problema ?
  Se mai prescriu dosare ale marilor infractori, e de bine!

 5. Dorneanu Presedinte !

  Sa dea ordonanta sa ne lase la plaja la mare, si in cluburi noaptea !

 6. Lucovid,ia-l pe geacă de piele de p.inguin și faceți un mare rahat pe ordonanță militară prost făcută prost gestionată .Unde este Șparanghel Vodă ? Tace că scroafa în covid?

 7. Buna ziua!Au dreptate!Guvernul a stabilit,guvernul sa repare!!Iar tipa toti ca scapa Dragnea!!!!dar,el nu a fost pe stradă!!!Sa isi asume,ceea ce specialistii lor au scris !!!

 8. Nu este nicio solutie asta. Pai ce amnistie fiscala vor primi cei care au platit deja amenda? Sau astia sa ramana din nou de prosti? Amnistia fiscala ii vizeaza doar pe cei care au hotarat sa fenteze atat regulile cat si plata consecintelor. Ce mesaj ar fi asta?
  De victimele celor care comit crime cand ne freaca si pe noi grija? Ca de gasit scuze si solutii pentru a-i scapa pe cei care fac prostii mereu se gaseste cate ceva, vad…