G4Media.ro

Apă potabilă pentru peste 9.000 de locuitori din zona Ludușului / Investiție…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Apă potabilă pentru peste 9.000 de locuitori din zona Ludușului / Investiție de peste 25 de milioane de euro

Mai mult de 9.000 de locuitori cu gospodării situate între localitățile mureșene Luduș și Grebeniș vor avea apă potabilă în case, începând din primăvara anului viitor, anunță Agenția de presă Rador.

Contractul de finanțare urmează să fie semnat în 21 martie, la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, de reprezentanții ADI Aquainvest și respectiv Aquaserv, a explicat purtătorul de cuvânt al companiei, Nicolae Tomulețiu.

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă alimentarea cu apă potabilă a 6 comune de pe câmpia Transilvaniei, mai exact comunele Sânger, Tăureni, Zau de Câmpie, Miheșul de Câmpie, Șăulia și Grebenișul de Câmpie. Beneficiarii direcți ai acestui proiect sunt cei peste 9.000 de locuitori din 12 localități aparținând acestor comune care, cu ajutorul acestei investiții de peste 25 milioane de euro, vor avea practic acces pentru prima dată la sisteme publice de alimentare cu apă potabilă de calitate, dintr-o sursă sigură”, susține Nicolae Tomulețiu.

Purtătorul de cuvânt al Aquaserv, Nicolae Tomulețiu, mai precizează că în zonă nu sunt arii protejate care să creeze eventuale blocaje. Acordul de Mediu pentru lucrare a fost obținut și nu sunt nici probleme legate de proprietatea terenurilor, a adăugat Tomulețiu.

„Proiectul cuprinde construirea unei aducțiuni cu o lungime de peste 50 de km, cinci stații noi de pompare apă potabilă, opt stații de clorinare, cinci rezervoare, alte două stații de pompare și o stație de distribuție de peste 24 de km. La acestea se adaugă un sistem SCADA de monitorizare a acestui sistem de distribuție. Perioada de implementare a proiectului este de 12 luni, ceea ce înseamnă undeva în primăvara anului 2024”, spune directorul Aquaserv.

Finanțarea magistralei Luduș-Grebeniș a fost aprobată după cinci ani de întârzieri, în urma contestațiilor și după desprinderea unui tronson de peste 50 de km din proiectul mai amplu ce includea și Valea Nirajului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...