G4Media.ro

Anunț pentru antreprenorii afectați de coronavirus: certificatele de situație de urgență vor…

Anunț pentru antreprenorii afectați de coronavirus: certificatele de situație de urgență vor fi emise de Ministerul Economiei și vor fi gratuite. Certificatele de la Camera de Comerț, de 500 euro, au altă destinație

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat vineri pe Facebook că certificatele de situație de urgență de care vor avea nevoie întreprinzătorii afectați de criză pentru a primi facilități guvernamentale va fi eliberat online, gratuit, de către Ministerul Economiei.

Virgil Popescu a atenționat că acest certificat de situație de urgență e diferit de certificatul de forță majoră, un document eliberat de Camera de Comerț și Industrie a României pe baza legislației deja existente și care nu are nici o utilitate pentru antreprenorii care vor să beneficieze de măsurile de sprijin de la guvern.

Certificatul de forță majoră, eliberat de Camera de Comerț și Industrie a României în baza Legii nr. 335/2007 privind camerele de comerţ din România, costă 500 de euro plus TVA și servește firmelor românești afectate de forța majoră într-un contract specific (cu privire atât la obligații interne, cât și internaționale).

În acest moment, certificatele eliberate de Camera de Comerț și Industrie a României nu au nici o relevanță pentru antreprenorii care vor beneficia de măsurile anunțate de guvern în contextul impunerii stării de urgență (împrumuturi garantate de guvern, susținerea de către guvern a plății șomajului tehnic).

De remarcat că până la ora publicării acestui articol (15.30), nu a apărut în Monitorul Oficial nici ordonanța de urgență adoptată miercuri de guvern pentru susținerea firmelor afectate de coronavirus, și nici legislația subsecventă care aprobă modul de obținere de către firme a Certificatului de situație de urgență.

Foto: Virgil Popescu (Inquam Photos / Justinel Stavaru)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. AMNISTIE FISCALA PERSOANE FIZICE SI JURIDICE.
  STERGETI TOT SI TOTI LA MUNCA PENTRU ROMÂNIA.
  PRODUCȚIE INTERNA.

 2. Cum accesează oare daca au datorii la Stat?
  Cum sa ajute economia daca au un dosar trimis în in instanta de 2-3ani ptr presupuse datorii stabilite de Anaf care pune măsuri asiguratorii inainte de q emite decizie de impunere și proprire pe cont desi nu exista o decizie judecătorească.
  Economia autohtonă e in colaps.
  Cum????Simplu. Prin inspecții fiscale si calcule Eronate maximale.
  In presa sunt cazuri destule detaliate .

  Deci cum salvăm economia românească??
  Multinaționalele primesc ajutor de stat dar restul??

  • Bine zis.
   Statul român ce face ptr noi contribuabilii autohtoni??
   Din contribuțiile noastre oferă ajutoare de stat la multinaționale mari.Bv. Deși își optimizează profitul de ani de zile.
   Ajută Diaspora.Bv.Desi nu au cotizat cu nimic la sistemul de sanatate .
   Dar ptr noi ce face statul român în sens pozitiv??

 3. Un pic mai „moale „, rog , cu termenul „gratis ” , pentru ca nimic nu e chiar gratis .Adică până la urmă cineva va plăti totul (se vor recupera banii ) ; dar nu „oricine „,? ci „amărăşteanul ” , care are vreo 800 de taxe și impozite , deja !?

 4. Galbejitii cu fostii portocalii au fost, sunt si vor fi antiromani pana la capat. Vineri au instituit poprirea la firma la sectorul 1 si luni au bagat starea de urgenta si vrajeala ca nu mai fac popriri. Noroc ca banca n-a trimis banii automat la anaf ca de obicei si am putut lua banii de salarii. Asa ca galbejitilor, sa ne luati p…a! Si banii de concedii din 2017 tot nu i-am primit! Asa ca mai luati o data p…a cu tot cu Pirtzu care se cearta cu pe$edistii pe facebook si ne vedem la alegeri cu mare drag!

 5. Autostrăzi și lucrări de infrastructura
  Reabilitare de școli, grădinițe,dezinfecția tot sunt acasa.
  Bani de la UE pe fonduri structurale.

  Amnistie fiscală și ștergere cazier fiscal

  Redeschidere fabrici prin retehnologizarea pe fonduri UE

  Agricultura, zootehnie,industria alimentară, noi sere,ferme,fabrici prelucrare.

  Zona sanitară, dezinfectanti,material sanitar.

  Impozit 0 alimente .
  Tva o alimente
  Deschidere linie creditare cu dobândă 0,1%

  Stergerea cazierului fiscal ptr cei care nu au un istoric și sunt la prima abatere.
  Ridicare propriei și măsuri asiguratorii unde nu există hotărâre definitivă.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.