G4Media.ro

Antony Blinken reiterează că SUA vor răspunde sever dacă ”o singură forță”…

Antony Blinken reiterează că SUA vor răspunde sever dacă ”o singură forță” a Rusiei intră în Ucraina, după ce Joe Biden a vorbit despre o ”incursiune minoră” vs. ”invazie”

Antony Blinken reiterează ideea că SUA vor răspunde ”chiar și unei singure forțe” a Rusiei care intră în Ucraina, după ce Joe Biden a vorbit despre o ”incursiune minoră” vs. ”invazie”.

Antony Blinken și-a consolidat avertismentul împotriva unei invazii rusești a Ucrainei, spunând că „o singură forță rusă suplimentară” care intră în Ucraina „într-un mod agresiv” va avea ca rezultat un răspuns sever din partea SUA și a aliaților săi, notează CNN.

„Dacă o singură forță rusă suplimentară intră în Ucraina într-un mod agresiv, așa cum am spus, asta ar declanșa un răspuns rapid, sever și unit din partea noastră și a Europei”, a declarat Blinken pentru Dana Bash de la CNN, duminică.

Comentariile secretarului clarifică și mai mult poziția SUA cu privire la orice acțiune militară agresivă suplimentară a Rusiei, după ce țara a adunat zeci de mii de soldați la granița cu Ucraina. Deși oficialii americani au emis avertismente Rusiei în ultimele zile, președintele Joe Biden a provocat reacții masive după ce a spus, la o conferință de presă de săptămâna trecută, că în cazul unei ”incursiuni minore” ar putea să nu declanșeze același răspuns din partea NATO cum ar fi în cazul unei ”invazii”.

Președintele a clarificat ulterior că orice trupă rusă care trece granița cu Ucraina ar constitui o invazie, iar Blinken, în urma unei întâlniri cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a avertizat, de asemenea, că orice invazie rusă a Ucrainei va fi „întâmpinată cu un răspuns sever și unitar”.

Blinken a apărat duminică și refuzul administrației de a impune sancțiuni împotriva Rusiei în mod preventiv, în ciuda faptului că președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut SUA și aliaților săi să penalizeze acum Moscova pentru acumularea masivă de trupe de-a lungul granițelor Ucrainei.

„Când vine vorba de sancțiuni, scopul acestor sancțiuni este de a descuraja agresiunea rusă”, a spus el.

„Deci, dacă sunt declanșate acum, pierzi efectul de descurajare”, a mai spus Blinken.

sursa foto: Facebook / US Department of State

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

  1. Noi stim doar de pozitia Germaniei, pozitie respectata si de vecinii nostri-Ungaria, Bulgaria, si putin mai departe Austria, Cehia, Polonia.Ue nu e prea iubita de USA din pdv economic, si in materie de acordare a vizelor s-a observat acest lucru…

  2. Invazia e in desfasurare, problema e cat durează.

  3. Tocmai a apărut un submarin din clasa Ohio lângă Cipru

  4. Sa speram ca aroganta americana va apune cat mai repede.
    Ne-am saturat de aroganta si figurile americane.