G4Media.ro

Antony Blinken, intervenții pentru eliberarea ostaticilor în schimbul unei pauze în ofensiva…

Sursa foto: Mohammed ABED / AFP

Antony Blinken, intervenții pentru eliberarea ostaticilor în schimbul unei pauze în ofensiva israeliană din Fâşia Gaza

Secretarul american de stat Antony Blinken va face eforturi pentru eliberarea ostaticilor în schimbul unei pauze în ofensiva israeliană din Fâşia Gaza în timpul călătoriei sale în Orientul Mijlociu, a declarat vineri Departamentul de Stat, informează AFP conform Agerpres.

Antony Blinken se efectua o deplasare în special în Qatar şi Egipt, ţări care acţionează ca mediatori, precum şi în Israel, Cisiordania şi Arabia Saudită pentru cea de-a cincea sa călătorie în Orientul Mijlociu de la începutul atacului israelian asupra Fâşiei Gaza.

Secretarul de stat „va continua eforturile diplomatice pentru a ajunge la un acord care să asigure eliberarea tuturor ostaticilor rămaşi şi să includă o pauză umanitară pentru a oferi asistenţă umanitară susţinută şi sporită civililor din Gaza”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

Reprezentanţi din Qatar, Egipt, Israel şi Statele Unite s-au întâlnit duminică la Paris pentru a discuta propunerea.

Luni, prim-ministrul Qatarului, Mohammed bin Abdelrahmane Al-Thani a vorbit despre un „progres notabil” la întâlnirea de la Paris. În aceeaşi zi, Antony Blinken a vorbit la Washington despre o „adevărată speranţă” a unei posibile eliberări în curând a ostaticilor încă deţinuţi de Hamas în Fâşia Gaza.

Potrivit autorităţilor israeliene, 132 de ostatici sunt încă captivi, dintre care 28 se crede că au murit. 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...