G4Media.ro

Antony Blinken: Este „imperativ” ca Europa să renunțe la dependența de energia…

Sursa foto: Twitter / Secretary Antony Blinken

Antony Blinken: Este „imperativ” ca Europa să renunțe la dependența de energia rusă

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat că este „imperativ” ca țările europene să înceteze să se bazeze pe energia rusă, mai ales pe măsură ce războiul din Ucraina continuă, pentru a se asigura că aprovizionarea este „disponibilă pe scară largă”, relatează CNN.

Vorbind la o conferință de presă comună la Tallinn cu prim-ministrul estonian Kaja Kallas, Blinken a spus că există „o oportunitate, nu numai semnificativă, ci și imperativă în acest moment pentru mai multe țări din Europa, de a renunța, în sfârșit, la dependența de energia rusă, pentru că Rusia o folosește ca armă”.

Kallas a cerut excluderea pe deplin a Rusiei și Belarusului din rețeaua de plăți de înaltă securitate SWIFT și să li se restricționeze accesul la criptomonede.

Țările trebuie să se concentreze pe o „izolare deplină” a Rusiei de lumea liberă, a spus ea. Deteriorarea situației de securitate „cere schimbări rapide ale securității europene”, a subliniat ea, adăugând că lumea trebuie să fie pregătită pentru ce e mai rău.

„Deci, violența lui Putin trebuie să fie în corelație cu sancțiunile ulterioare și, de asemenea, cu deciziile de izolare”, a spus Kallas.

De asemenea, Kallas a cerut NATO să lucreze la o „strategie actualizată de apărare în regiunea noastră”.

Ea a mulțumit lui Blinken pentru „munca grea” a Statelor Unite în construirea unității în cadrul aliaților NATO, adăugând că a cerut o „apărare permanentă și semnificativă a NATO în regiunea baltică”.

În ciuda situației sumbre de pe teren, NATO nu dorește să se implice direct în conflict – inclusiv înființarea unei zone de excludere a zborului – dincolo de sprijinirea rezistenței Ucrainei.

Sursa foto: Twitter / Secretary Antony Blinken

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.