G4Media.ro

Antony Blinken a sosit la Berlin pentru a discuta cu aliații europeni…

Sursa foto: Antony Blinken / Twitter

Antony Blinken a sosit la Berlin pentru a discuta cu aliații europeni despre situația din Ucraina

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a sosit joi la Berlin pentru discuții cu aliații europeni, într-un efort diplomatic de a detensiona situația dintre Rusia și Ucraina, la o zi după ce a avertizat că Moscova și-ar putea ataca vecinul într-un „cu un preaviz foarte scurt (poate ataca foarte rapid -n.r.)”, relatează Reuters.

Președintele american Joe Biden a prezis miercuri că președintele rus Vladimir Putin va face o mișcare militară în Ucraina după ce a acumulat trupe în apropierea granițelor acesteia, dar a spus că o invazie la scară largă va declanșa un răspuns care ar fi costisitor pentru Rusia și economia acesteia.

Blinken, care a promis miercuri la Kiev că Washingtonul va urmări calea diplomației atât timp cât va putea, va purta discuții cu Germania, Franța și Marea Britanie înainte de a merge la Geneva pentru a se întâlni vineri cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

El va ține, de asemenea, un discurs la Berlin menit să pună în context tensiunile din Europa și mizele implicate, a declarat un înalt oficial al Departamentului de Stat.

Sursa foto: Twitter / Antony Blinken

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...