G4Media.ro

Antisemitismul escaladează în universitățile americane: Cursuri online la Columbia, după ce protestatari…

Photo by CHARLY TRIBALLEAU / AFP

Antisemitismul escaladează în universitățile americane: Cursuri online la Columbia, după ce protestatari pro-palestinieni au luat cu asalt campusul

Studenții de la Universitatea Columbia au fost anunțați, într-un comunicat transmis în cursul nopții, că toate cursurile vor fi ținute online luni, deoarece manifestanții anti-Israel au luat cu asalt campusul, a anunțat președintele acesteia, transmite Fox News.

Președintele Universității Columbia, Dr. Nemat „Minouche” Shafik, a declarat luni dimineață că este „profund întristată” de anumite acțiuni ale agitatorilor, care au format o „tabără” în campus și au revoltat studenții și cadrele didactice cu sloganuri și scandări antievreiești.

În timp ce studenții de la Columbia trec la cursuri online, zeci de protestatari au campat luni dimineață pe peluza de vest a universității, vizavi de peluza unde a avut loc tabăra inițială, notează și CNN.

Mai mult de o duzină de corturi au fost instalate, iar mesele au fost aprovizionate cu provizii de haine și alimente. Printre pancartele amplasate de-a lungul perimetrului se numărau unele pe care scria „Încheiați acum asediul asupra Gaza” și „Bine ați venit la Universitatea Populară a Palestinei”.

Între timp, protestatari pro-Israel s-au adunat luni dimineață în fața porților Columbia, unii dintre ei fluturând steaguri israeliene și americane.

„Acest lucru se întâmplă în fiecare universitate din SUA. Evreii nu sunt în siguranță nicăieri în campusurile universitare”, a declarat Shai Davidai, un profesor asistent evreu de la Columbia Business School, în fața grupului de protestatari pro-Israel.

La Universitatea Yale, cel puțin 16 persoane au fost arestate – inclusiv unii studenți – după ce poliția a blocat intrările în timpul răspunsului la un protest în Hewitt Quadrangle & Beinecke Plaza, a raportat luni dimineață ziarul independent al școlii, The Yale Daily News.

Primarul orașului New York, Eric Adams, a avertizat duminică că Departamentul de Poliție al orașului New York „nu poate avea o prezență” în campusul Universității Columbia „decât la cererea expresă a unor înalți oficiali ai universității”, denunțând „agitatorii profesioniști” și „antisemitismul care se manifestă” la școala Ivy League.

„Sunt oripilat și dezgustat de antisemitismul care este împrăștiat în campusul Universității Columbia și în jurul acestuia”, a declarat Adams, citând exemplul unei tinere care ținea o pancartă cu o săgeată îndreptată spre studenții evrei pe care scria „Următoarele ținte ale Al-Qasam”, mai notează Fox News.

Brigada Al-Qassam este aripa militară a Hamas.

Primarul a menționat un alt caz în care o femeie strigă la propriu „Noi suntem Hamas” și un altul în care grupuri de studenți scandează „Nu vrem sioniști aici”.

„Condamn acest discurs de ură în termenii cei mai fermi. Sprijinirea unei organizații teroriste care urmărește să ucidă evrei este dezgustătoare și josnică. Așa cum am spus în repetate rânduri, ura nu are ce căuta în orașul nostru și am instruit poliția din New York să investigheze orice încălcare a legii care este raportată. Fiți siguri că NYPD nu va ezita să aresteze pe oricine se constată că încalcă legea”, a continuat Adams. „Nu vom fi un oraș al anarhiei, iar acei agitatori profesioniști care încearcă să profite de conflictul în curs de desfășurare din Orientul Mijlociu pentru a semăna haos și diviziune în orașul nostru nu vor reuși.”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...