G4Media.ro

Antena GSM de 30 de metri, care s-a prăbușit în București din…

Antena GSM de 30 de metri, care s-a prăbușit în București din cauza furtunii de miercuri seară, aparține companiei Transgaz

Antena GSM de 30 de metri care s-a prăbușit miercuri seară în zona Calea Giulești din București aparține Transgaz, a transmis joi compania printr-un comunicat.

Inițial, Inspectoratul pentru Situații Urgență (ISU) a precizat miercuri seară că antena s-a prăbușit pe două locuințe, iar Transgaz susține că a căzut pe o singură locuință.

„Societatea Națională de Transport Gaze Naturale «Transgaz SA» își exprimă profundul regret în legătură cu nefericitul incident din seara de 28 iulie a.c., când, urmare a manifestărilor meteorologice violente, turnul de telecomunicații (TC) amplasat în curtea interioară a Exploatării Teritoriale (ET) București a Transgaz, s-a prăbușit peste o locuință privată, provocând pagube imobilului respectiv și peste un autoturism. Cele două persoane aflate în imobil au fost preluate de echipajele SMURD deplasate la fața locului, cu afecțiuni minore și astăzi au fost relocate de rude la o altă adresă, fiind în afara oricărui pericol”, se arată în comunicatul Transgaz.

Compania de transport de gaze mai susține că echipele sale de intervenție lucrează în continuare pentru a se asigura reluarea traficului în zonă.

„Echipele de intervenție ale SNTGN Transgaz SA s-au deplasat imediat la locul incidentului, au debranșat de la alimentarea cu energie electrică instalațiile aferente TC-ului, au asigurat zona sub îndrumarea inspectorilor Secției 20 de Poliție și au pus în siguranță mijloacele de transport parcate în proximitatea TC-ului.

SNTGN Transgaz SA a luat legătura cu proprietarii imobilului iar echipele de intervenție și mentenanță ale companiei, cu sprijinul autorităților, continuă să efectueze lucrările necesare pentru degajarea zonei, reluarea circulației, întreaga acțiune fiind în desfășurare”, mai transmite Transgaz.

Firma a menționat că a fost constituită o comisie internă care se va ocupa cu cercetarea circumstanțelor în care turnul de comunicații s-a prăbușit.

„Prin decizie a directorului general, la nivelul SNTGN Transgaz SA, s-a constituit o comisie internă care cercetează cauzele prăbușirii turnului de telecomunicații din incinta Exploatării Teritoriale București, în condițiile fenomenului de vijelie puternică ce a avut loc în seara de 28 iulie 2021”, precizează Transgaz.

Context

O antenă GSM de mari dimensiuni a căzut pe două locuințe din București, pe Calea Giulesti, la numărul 309, în urma furtunii de miercuri noapte, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU). ISU București mai anunța miercuri seară că sunt două persoane rănite în urma prăbușirii turnului de comunicații. Este vorba de o femeie de 70 de ani, aceasta fiind transportată de un echipaj SMURD la Spitalul Militar și de o femeie, de 90 de ani, care a fost și ea preluată și transportată la spital de Serviciul de Ambulanță București – Ilfov.

Foto: Antenă GSM căzută în București – InquamPhotos / Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Daca Transgaz detine antene GSM, o detine si Vodafone ceva conducte de gaz, de canalizare?

    • In Romania nu e nimic exclus. Niste Dumnezei autohtoni permit orice!

    • Se face o confuzie (lucru deja obisnuit in „presa” de azi – trebuie puse ghilimele), s-a prabusit un pilon pe care erau montate antene GSM. Structura aia din otel care a cazut peste case si masini e un turn, un pilon, un suport, nu o antena in sine. Turnul poate fi al Transgaz, iar antenele ale Vodafone. Nici blocurile de locuinte pe care sunt montate sisteme de antene gsm nu sunt ale companiilor de telefonie, sunt ale locatarilor, iar companiile platesc chirire pentru ca isi tin antenele pe blocuri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.