G4Media.ro

Distribuitorii de energie care au emis facturi foarte mari, amendați cu numai…

Distribuitorii de energie care au emis facturi foarte mari, amendați cu numai 2,77 milioane de lei

Distribuitorii de energie şi gaze au primit amenzi de 2,77 milioane de lei de la Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) pentru că nu au respectat legislaţia privind citirea contoarelor, iar oamenii au primit facturi foarte mari, arată datele transmise de ANRE la solicitarea Agerpres.

„O problemă care a fost sesizată de către cetăţeni se referă la faptul că operatorii de distribuţie nu efectuează citirile contoarelor la termenele legale şi astfel facturile emise de furnizori au valori foarte mari”, au arătat reprezentanţii autorităţii.

Întrebaţi ce măsuri a întreprins ANRE pentru a stopa această practică, ei au răspuns: „ANRE a verificat respectarea de către operatorii reţelelor şi sistemelor de distribuţie de energie electrică şi de gaze naturale a obligaţiei de transmitere de date şi informaţii furnizorilor de energie electrică şi gaze naturale cu privire la indexurile aparatelor de măsurare, în baza cărora furnizorii emit facturile de energie electrică şi de gaze naturale către clienţii finali, şi, în urma constatărilor făcute, a aplicat amenzi contravenţionale în valoare totală de 2.770.000 lei”.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pai, cum e vorba aia: „corb la corb…”.

  2. Care amenda se va plati tot din banii nostri :((
    Orice amenda se plateste din banii populatiei, fie ca e firma de stat sau privata !
    Nimeni nu raspunde pentru nimicin Ro.

  3. Distribuitorii de energie nu emit facturi. Asta este activitatea furnizorilor.

  4. Nu asta este problema ca s-a gresit o citire de contor. Se face corectia si gata. PROBLEMA pe care nu o vad politicienii este ca pretul energiei a crescut cu 32%. Gazele cu 38%. Asta este adevarata criza. Vine iarna si ramanem in pielea goală. Deci daca in iarna trecuta plateai ptr incalzire 700 ron, acum vei plati 960 ron.