G4Media.ro

ANPC face verificări după ce un şofer a semnalat că la o…

Sursa foto: Pixabay

ANPC face verificări după ce un şofer a semnalat că la o benzinărie din Argeş o pompă de combustibil funcţiona, deşi rezervorul acesteia era gol

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) face verificări după ce un şofer a semnalat că, la o benzinărie din Argeş, o pompă de combustibil funcţiona, deşi rezervorul acesteia era gol. Reprezentanţii firmei au confirmat situaţia, explicând că, deşi iniţial pompa s-a oprit, ulterior ea nu s-a blocat şi a continuat să funcţioneze. Aceştia au precizat că apoi șoferul respectiv a alimentat totuşi, în mod real, fără să i mai ceară să plătească, relatează News.ro.

ANPC a transmis, joi, printr-un comunicat de presă, că reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Argeş au făcut un control la staţia Fuel One din Căteasca, judeţul Argeş, după ce un şofer a semnalat faptul că o pompă de combustibil funcţiona în continuare, deşi rezervorul corespunzător era gol, şi contoriza costul aşa-zisei cantităţi de combustibil livrate, ca şi când ar fi fost distribuită în mod real.

„Aceasta a fost confirmată la faţa locului de reprezentanţii operatorului economic şi <<justificată>> cu faptul că rezervorul (tip container) a fost epuizat. Din relatările verbale comisarii CJPC Argeş au înţeles că, deşi la golirea rezervorului, pompa s-a oprit iniţial – fapt care ar fi fost surprins pe camerele video de supraveghere – ulterior aceasta nu s-a blocat şi a continuat să funcţioneze. La faţa locului, reprezentanţii companiei au comunicat verbal comisarilor că persoana respectivă ar fi alimentat, totuşi, în mod real, cu o cantitate consistentă de combustibil pe care nu a mai plătit-o, cu titlul de gest comercial din partea operatorului economic”, se arată în comunicat.

Comisarii ANPC au extins controlul la produsele comercializate, în unitate neprestându-se servicii de alimentaţie publică, constatându-se abateri referitoare la afişarea preţurilor şi la alte detalii de informare.

„Acţiunea comisarilor argeşeni nu s-a încheiat încă, în ceea ce priveşte operatorul economic menţionat, în zilele următoare fiind verificate şi alte informaţii şi documente referitoare la această situaţie”, a mai precizat ANPC.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Aceasta este noua tehnologie, masinile pe benzina/motorina, electric si hidrogen sunt de domeniul trecutului. Benzinaria trebuie premiata …

  2. am vazut inregistrarea soferului respectiv pe facebook. el a alimentat cam 70 de litri, apoi pompa a scos doar aer pana la 460 si ceva de litri. declaratia hotilor de la benzinarie ca nu i-au mai cerut bani pentru ce a alimentat e o ineptie, nu despre asta e vorba, ci despre furt.
    in inregistrare, patroana benzinariei il certa pe sofer ca de ce face scandal si de ce a chemat politia????!!!!!!! iar politistii il intrebau cata motorina are in rezervor, ii cereau asigurarea la camion si itp-ul, de parca era vorba de un control in trafic….

  3. Adică antrenorii români fură?
    Antreprenorii sun baza acestei țări,mai lăsați în pace!

  4. Si ca sa fie treaba oabla, ar trebui si o investigatie asupra soferului. Nu de alta, dar in film facea niste chestii total ilegale din punct de vedere al sigurantei la incendiu.

    Dar asta ar fi intr-o tara normala la cap.