G4Media.ro

Animale noi la Grădina Zoologică din Târgu Mureş: capre alpine, reni, papagali…

Sursa foto: Zoo Târgu Mureș

Animale noi la Grădina Zoologică din Târgu Mureş: capre alpine, reni, papagali Ara, giboni, pasărea Cariama cristata, o zebră şi o suricată

Grădina Zoologică din Târgu Mureş are, din 15 aprilie, noi animale: capre alpine, reni, papagali Ara, giboni, pasărea Cariama cristata, o zebră şi o suricată. Transportul de animale provenite din patru grădini zoologice face parte din EEP (Programul European pentru Specii Periclitate) şi EAZA (Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor), relatează News.ro.

Din Parcul Europa Mirlo din Olanda au fost aduse trei capre alpine, doi reni, şi o suricată. Tot din Olanda, din Grădina Zoologică Rhenen au venit doi reni, doi papagali Ara cu aripi galbene, fiind singura pasăre care are culorile tricolorului românesc: roşu, galben şi albastru.

Din Grădina Zoologică Köln, Germania, a sosit o pereche de giboni, fiind primele două primate care sunt găzduite de o grădină zoologică din România.

Din Grădina Zoologică de la Hanovra au sosit o pasăre Cariama cristata şi o zebră Grant, care s-a alăturat celorlalte zebre din colecţia Grădinii Zoologice din Târgu Mureş.

Pe lângă animalele aduse din străinătate, Grădina Zoologică din Târgu Mureş s-a îmbogăţit şi cu nou-născuţi. În familia de lemuri sunt trei nou-născuţi. De curând s-au născut şi o maimuţă macac, precum şi un pui de Emu.

Animalele nou sosite din alte grădini zoologice pot fi văzute în padoc, cu excepţia gibonilor, care necesită câteva zile de acomodare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu am scăpat încă de primitivismul ăsta cu grădinile zoologice?