G4Media.ro

Angela Merkel va primi cea mai înaltă distincţie a Germaniei, acordată doar…

Sursa foto: Consiliul European

Angela Merkel va primi cea mai înaltă distincţie a Germaniei, acordată doar altor doi foști cancelari, tot creștin-democrați / La ceremonie va participa și fostul antrenor al naţionalei de fotbal, Jürgen Klinsmann 

Fosta şefă a guvernului de la Berlin, Angela Merkel, va primi cea mai înaltă distincţie posibilă a Germaniei, Marea Cruce a Ordinului Meritului, a confirmat marţi biroul preşedintelui Frank-Walter Steinmeier, după un material al revistei Stern, transmite agenţia dpa.

Până în prezent, doar foştii cancelari Konrad Adenauer şi Helmut Kohl au primit această recunoaştere. Toţi cei trei politicieni sunt din formaţiunea conservatoare Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

Deasupra acestei distincţii se află doar clasa specială a Marii Cruci care este acordată fiecărui preşedinte german la preluarea mandatului şi, de asemenea, şefilor de stat străini.

Distincţia, care va avea un design special, va fi înmânată în luna aprilie, a precizat biroul preşedintelui german.

Angela Merkel a fost cancelar al Germaniei între anii 2005-2021. Potrivit Stern, familia sa şi mulţi prieteni politici vor lua parte la ceremonie.

Invitaţii au fost trimise, printre alţii, colegilor de partid ai Angelei Merkel din CDU Thomas de Maiziere şi Peter Altmaier, primului său vicecancelar de la Partidul Social-Democrat (SPD), purtătorului de cuvânt al guvernului său şi colaboratorilor apropiaţi.

Nimeni din actuala conducere a CDU, din formaţiunea-soră a acesteia, Uniunea Creştin-Socială din Bavaria (CSU) sau din Partidul Liber Democrat (FDP), orientat către mediul de afaceri, nu este pe listă, a scris revista citată.

Pe aceasta se regăsesc fostul activist pentru drepturile civile din Germania de Est, Rainer Eppelmann, actorul Ulrich Matthes şi fostul antrenor al naţionalei de fotbal, Jürgen Klinsmann, încheie dpa.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. I-a fost trimisă o invitație și lui Putin, dar a refuzat politicos. S-a săturat cât s-au pupat pe gingii în 16 ani.