G4Media.ro

Angela Merkel i-a mulțumit președintelui Turciei pentru ”buna colaborare”, amintind și criticile…

Angela Merkel i-a mulțumit președintelui Turciei pentru ”buna colaborare”, amintind și criticile referitoare la drepturile și libertățile turcilor/ Erdogan a numit-o pe Merkel ”prietenă dragă”

Cancelarul german Angela Merkel, aflată în vizită de rămas bun în Turcia, a salutat sâmbătă la Istanbul „foarte buna colaborare” cu această ţară, fără a-şi ascunde însă criticile în ce priveşte drepturile omului şi libertăţile individuale, relatează AFP şi dpa.

Angela Merkel, care a fost primită de preşedintele Recep Tayyip Erdogan în turneul ei de adio după 16 ani în fruntea primei puteri europene, a asigurat că relaţiile vor fi aceleaşi şi între acest „important partener” şi viitoarea echipă aflată la putere în Germania.

„Am avut uneori critici la adresa evoluţiilor la care am asistat în domeniul drepturilor omului şi libertăţilor individuale. Singurul lucru pe care îl pot spune este că va fi la fel şi cu viitorul guvern german: relaţia dintre Turcia şi Germania va continua, cu bune şi cu rele”, a spus Merkel.

În ce-l priveşte, Erdogan şi-a exprimat preocuparea cu privire la succesorii „dragii prietene” Angela Merkel, remarcând că „niciodată nu este uşor de lucrat cu o coaliţie” cum este cea care se profilează în Germania după alegerile de la sfârşitul lui septembrie.

Relaţiile dintre Turcia şi Germania a cunoscut puternice tensiuni după tentativa de puci din iulie 2016 şi represaliile ce au urmat asupra societăţii civile, notează AFP.

În problema crucială a migranţilor, unul din principalele dosare de dezbatere între Uniunea Europeană şi Ankara, preşedintele turc a afirmat că ţara sa a devenit o „casă de oaspeţi” pentru refugiaţi. Turcia găzduieşte în prezent peste 3,5 milioane de refugiaţi sirieni şi 300.000 de afgani.

Angela Merkel, coartizan al pactului privind migraţia dintre UE şi Turcia, a elogiat această „sarcină importantă” şi a asigurat că „sprijinul european pentru Turcia va continua”.

„Pentru că vrem să punem capăt traficului de fiinţe umane, sprijinul UE este necesar; am livrat deja 4,5 miliarde de euro din cele 6 miliarde convenite”, a menţionat cancelarul german.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook/ Turkish Presidency

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. F buna colaborare. Merkel a platit peshkesh sulltanului miliarde si a inchis ochii la ce face SUltanul prin Kurdistan, Siria, Iraq, Nagorno Karabakh. Ii mai si spune mersi. Excelent…

    • Despre ce „kurdistan” vorbesti acolo, bre?! Nu vad nicaieri pe harta, asemenea sat ;)))) Mai bine vezi de ce faceti voi prin Tinutul Secuiesc si intreaga Transilvanie, ca nici aiea nu e a voastra ci a ungurilor:))) Iar noi osa ajutam din Turcia sa ia unapoi ce lle apartine. NU comenta tu de kurdistan, cand tu esti roman fara istorie! Sunteti cersetorii UE! ;)))

  2. Îmbătrânește și asta urât… Dacă Europa este acolo unde este, e din cauza politicienilor slabi care au permis turcilor, rușilor, ungurilor, țări cu regimuri dictatoriale, sa slăbească blocul comunitar.

  3. De ce permiteți acestor lichele din Turcia sa publice jigniți la adresa noastra? Acești pradatori fara tara si ucigași in masa de crestini inocenți.? Rusine g4!@ shun turker..