G4Media.ro

Angela Merkel face apel la germani să-l voteze pe candidatul CDU Armin…

sursa foto: Facebook

Angela Merkel face apel la germani să-l voteze pe candidatul CDU Armin Laschet pentru ca țara ”să rămână stabilă”

Cancelarul german Angela Merkel le-a cerut vineri alegătorilor să-l voteze pe Armin Laschet, candidatul conservator al partidului său, Uniunea Creştin-Democrată, pentru ca Germania „să rămână stabilă”, cu două zile înainte de scrutinul legislativ care îi va desemna succesorul în fruntea ţării, relatează AFP.

„Pentru ca Germania să rămână stabilă, Armin Laschet trebuie să devină cancelar federal”, a afirmat ea în cadrul unui miting al partidului său de la Munchen, înainte de alegerile de duminică care se anunţă un duel strâns între favoritul social-democrat şi rivalul său de dreapta.

„A şti cine guvernează Germania nu este un lucru fără importanţă”, a adăugat ea, avertizând împotriva scenariului unei victorii a candidatului social-democrat Olaf Scholz, în frunte în sondaje.

„Puteţi să vă imaginaţi un guvern roşu-roşu-verde”, le-a spus ea reprezentanţilor CDU şi CSU, adunaţi în cel mai mare oraş din Bavaria pentru acest ultim miting de campanie.

Printre opţiunile posibile pentru o viitoare coaliţie, o alianţă „roşu-roşu-verde” între candidatul social-democrat al SPD, Olaf Scholz, partidul stângii radicale Die Linke şi Verzi nu este exclusă.

Această coaliţie nu este totuşi cea mai probabilă şi se loveşte de numeroasele divergenţe ideologice între cele trei partide. Însă conservatorii, în dificultate în sondaje, au făcut din această perspectivă o linie roşie pentru a-şi mobiliza trupele, comentează AFP.

Cancelarul a criticat în special creşterile de impozite dorite de candidatul social-democrat, afirmând că se teme ca ele nu cumva să facă firmele germane să fugă în Austria sau în Ţările de Jos.

„Nu este politica noastră”, a subliniat ea, afirmând că preferă „o politică ce permite companiilor să rămână la noi şi să creeze locuri de muncă aici, pentru ca Germania să poată prospera”.

Cancelarul a avertizat, de asemenea, în privinţa „suprimării frânei îndatorării”, regulă constituţională de stricteţe bugetară, şi a riscurilor unei „Uniuni Europene a datoriei”, care ar putea aduce, potrivit ei, o victorie a stângii.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Da da, Germania sa fie nevasta stabila a Rusiei, cum au injunghiat in spate toata Europa de Est cu North Stream 2 de ne umfla factura la gaz, cel mai tare proiect marca Merkel

    Si da, este foarte important ca Germania sa fie colonia stabila a turcilor, sirienilor, africanilor, asiaticilor si cam toate popoarele globului ce poftesc ajutoare sociale germane babane, sa toarne plozi pe banii nemtilor, alta politica misto marca Merkel

  2. Doar voi sa prosperati. Doar voi s-o duceți bine si sa fiti stabili, nu-i asa? De restul va doare-n fund. Dacă castiga Olaf se duc naibii proiectele socialiste. De ce nu-i lasati pe germani sa decidă?

  3. Marș 🐄!!!!!

  4. E treaba poporului cu cine votează, hoașco!