G4Media.ro

Angajații unei stațiuni de cercetare din Botoșani, fugăriți cu bâtele de ciobani…

Sursa foto: Monitorul de Botoșani

Angajații unei stațiuni de cercetare din Botoșani, fugăriți cu bâtele de ciobani / Oierii au intrat cu turmele pe terenurile instituției /  ”A început jihadul, am crezut că ne omoară acolo”

A fost nevoie de şapte echipaje de poliţie şi o dubă de jandarmi pentru a calma ciobanii care au intrat cu oile pe terenurile Stațiunii de Cercetare Popăuți, relatează Monitorul de Botoșani.

Scandalul a avut loc miercuri la amiază, iar directorul staţiunii, Ionică Nechifor, susţine că a fost anunţat de unul dintre angajaţii instituţiei, că pe terenul administrat de stațiune au intrat două persoane cu aproximativ 300 de oi.

„Am fost anunţat de unul dintre colegi că pe terenul Staţiunii de cercetare Popăuţi, au pătruns o turmă de 300 de oi, nu ştiam ale cui sunt. La un moment dat ne-am dus la faţa locului şi, spre surpriza noastră, când am ajuns acolo, au sărit (n.r., ciobanii) cu bâtele la noi. Foarte, foarte agresivi. Noi am mai avut probleme cu ei. Am sunat la 112 şi a venit o maşină de poliţie. Când a venit maşina de poliţie, fiind cunoscuţi de-ai lor, erau din zonă de la Răchiţi, a început jihadul, am crezut că ne omoară acolo”, a spus Ionică Nechifor.

Acesta spune că scandalul de ieri nu este singular şi că oamenii din Răchiţi au ajuns să fie terorizaţi de ciobanii care le intră pe terenuri. „Suntem la al nu ştiu câtelea caz. Sunt zeci de plângeri penale. Şi nu sunt numai eu. Staţiunea este singura care face faţă acestor cazuri, dar oamenii din comuna Răchiţi sunt efectiv terorizaţi. Au început să-mi ameninţe oamenii. Au spus că le scot câte un ochi fiecărui inginer, îi ameninţă pe fiecare că merg acasă la ei”, a mai declarat Ionică Nechifor.

În urma scandalului de miercuri ciobanii au fost ridicaţi de poliţişti şi duşi la secţie pentru audieri.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Pas cu pas.

    Ţara lucrului bine bătut.

  2. Militieni sub papuc sau corupti….

  3. STATUL ESUAT

  4. Să înțeleg că nu aveți contract de paza???

    • Si exact cum previne contractul de paza amenintarea lor si a familiilor lor? Sa inteleg ca nu avem politie?

  5. Sa puna gard de sarma daca au proprietate privata ca oile nu stiu ce-i aia si nu stau locului. Nici dresate nu pot fi.