G4Media.ro

Angajaţii din Poliţie şi din penitenciare amână protestele anunţate pentru marţi în…

Sursa Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Angajaţii din Poliţie şi din penitenciare amână protestele anunţate pentru marţi în faţa sediului central al PNL

Sindicaliştii din Poliţie şi din sistemul penitenciar, care anunţaseră că marţi vor organiza o acţiune de protest în faţa sediului central al PNL, renunţă la acest demers, argumentând că „dialogul social deblochează criza dintre PNL şi reprezentanţii angajaţilor din Poliţie şi din penitenciare”, relatează news.ro.

„În urma discuţiilor purtate cu reprezentanţi ai Partidului Naţional Liberal (PNL), Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi Sindicatul Poliţiştilor – SIDEPOL au decis să amâne organizarea protestului anunţat pentru data de 19.04.2022, în faţa sediului central al partidului. În data de 19.04.2022, în cadrul Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor se dezbat amendamentele la proiectul legislativ Pl-x nr. 52/2022 privind adoptarea OUG nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, ordonanţă care a îngheţat salariile şi pensiile românilor în plină criză a scumpirilor şi a creşterii facturilor la energie electrică şi la gaze naturale. Votarea amendamentelor ar reduce discriminările salariale la care sunt supuşi poliţiştii, militarii şi poliţiştii de penitenciare faţă de ceilalţi angajaţi din sectorul public”, au transmis, luni seară, prin intermediul unui comunicat, reprezentanţii sindicaliştilor.

Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi Sindicatul Poliţiştilor – SIDEPOL au anunţat, săptămâna trecută, că au programat un protest marţi de la ora 12:00, în faţa sediului central al PNL.

Revendicările lor constau în aplicarea în integralitate a legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015, aşa cum a fost adoptată în forma ei iniţială, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi eficientizarea activităţilor profesionale necesare asigurării apărarii ordinii de drept, a liniştii publice şi siguranţei cetăţeanului.

Sursa Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Fiecare iese pentru ciolanul lui, dacă îi arunci puțin os cu carne tace tăcut și nu îi mai pasă de România. Acuma înțelegeți de ce România nu mai este un popor unit de mulți ani de zile? Pentru că fiecare gândește doar pentru el și nu și pentru restul persoanelor sau cum îi poate afecta pe alți. Țineți minte, este mai ușor să mituiești un grup mic de persoane decât să poți mitui un popor întreg. Ei ne și despărțit pe toți în grupuri multe, și de fiecare dată gând un anumit grup de persoană cere drepturile lui de cetățean Român, apare imediat un grup mituit să fie în contra la celălalt grup. Începeți să gândiți bine cum se vede societatea românească în acest moment : nimic sănătos. Schimbarea o să apară doar când noi toți cetățenii o să fim de acord privind viitorul României, doar atunci se mai poate arunca lumină peste minunata noastră țară plină de frumusețe ca un paradis al Europei. Încă nu este târziu să luptăm pentru ea. Următorul obiectiv al României este să se dezvolte prin cetățeni. Când o să fie rezolvată această situație socială întunecată, atunci vom ști cine ne minte și cine nu. Doar atunci nu o să mai punem hoți la putere, doar când toți împreună vom decide și vom ști cum să separăm omul curat de cel murdar.

 2. Sarmanul PNL isi schimba seful pentru a domoli javrele din psd si ele tot catre pnl asmute sindicatele!

 3. Ca sindicate, pnl, psd, dar voi politistii, cand veti incepe sa va faceti treaba?
  E plina tara de jmecheri, melteni si cocalari in trafic si voi nu opriti nimic. Nici parcari nerwgulamentare, nici circulatie agresiva, nimic. Defapt nici nu va prea vad pe strazi. Probabil ca cereti bani prin birouri.
  Fiti politisti, nu paraziti sociali pe banu public. Voi ca sa va luati salariul din bani publici, trwbuie sa aduceti bani la buget facand ordine publica.

 4. Cand incep verificarile pe contractele din perioada COVID-se vorbeste de cateva sute de milioane de euro dositi.

 5. Bugetar se scrie cu B de la Bani.
  Dar ce-ar zice domnii si doamnele respective sa ia pensie dupa cat au contribuit, ca nu-i nimeni sclavul lor sa munceasca pana la 70 de ani pentru a le plati lor pensie incepant cu 50 de ani.

 6. De ce? Pentru că plouă?