G4Media.ro

Angajat al Metrorex, infectat cu coronavirus

Angajat al Metrorex, infectat cu coronavirus

Un angajat al Metrorex a fost depistat ca având noul coronavirus. Informația a fost confirmată pentru G4Media de ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și de directorul general al Metrorex Mariana Miclăuș.

„Persoana în cauză este de sex masculin, cu vârsta de 49 de ani și are funcția de controlor acces metrou la stația Laminorului. Prin specificul funcției, angajatul nu are contact cu călătorii, având doar atribuții de supraveghere a accesului în stație. Precizăm că începând cu data de 20.03.2020, angajatul Metrorex se afla în concediu medical pentru alte afecțiuni de sănătate. În seara zilei de 30.03.2020, acesta și-a anunțat șefii ierarhici că a fost testat și confirmat pozitiv cu Covid 19. Din informațiile pe care le avem în acest moment, angajatul se află internat în spital sub supraveghere. Colegii acestuia, cu care a intrat în contact, se află în izolare la recomandarea Direcției de Sănătate Publică. Locul de muncă unde îșî desfășura activitatea, respectiv stația de metrou Laminorului a fost dezinfectată în totalitate. O anchetă epidemiologică se va efectua de către Direcția de Sănătate Publică, conform competențelor”, se arată într-un comunicat Metrorex remis G4Media.

”Pe această cale, recomandăm tuturor călătorilor să folosească mijloacele de plată moderne, precum automatele de vândut cartele, dar și plata cu cardul bancar contactless de tip Mastercard sau Visa direct la aparatele de acces, pentru diminuarea interacțiunii călătorilor cu bancnotele și alte posibile surse de infectare. Mai mult, în această perioadă atât trenurile, cât și stațiile sunt dezinfectate intens cu soluții inovatoare pentru împiedicarea răspândirii Covid19”, se mai arată în documentul citat.

Foto: Metrorex / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. „sunt dezinfectate intens cu soluții inovatoare” – i-auzi, solutii inovatoare

  • Da, aplica ceai de lumanarele.

   Nu doar ca este inovator dar este si „disruptive” cat si nemaivazut si le potenteaza avantajul competitiv!

 2. Ah, pai daca se ocupa DSP-ul, gata, m-am linistit.

  DSP-ul are numai cei mai capabili si antrenati angajati.

  Nu sunt deloc gunoaie slugarnice care ne irosesc banii din taxe.

 3. Daca un angajat este infectat este posibil ca tot metroul sa fie infectat si ar fi mai bine sa fie inchis pe 14 zile si angajatii sa fie trimisi in concediu medical.