G4Media.ro

Angajările la stat, înghețate din 1 iulie până la finalul anului –…

Sursa foto: Inquam Photos / Diana Oros

Angajările la stat, înghețate din 1 iulie până la finalul anului – ordonanță de urgență aprobată de guvern. OUG permite însă și excepții

Guvernul a aprobat joi, printr-o ordonanță de urgență, suspendarea ocupării prin concurs sau examen, începând cu data de 1 iulie și până la 31 decembrie 2022, a posturilor vacante sau temporar vacante din instituțiile și autoritățile publice centrale și locale, cu excepția posturilor unice, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii.

De asemenea, documentul prevede continuarea ocupării posturilor pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior datei de 1 iulie 2022.

Ordonanța a fost adoptată după ce zeci de instituții centrale și locale au lansat în ultima lună concursuri de angajare pe ultima sută de metri, în condițiile în care numărul de bugetari a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii ani.

Ordonanța de urgență lasă însă și portițe de scăpare. Astfel, în cazuri ”temeinic justificate”, printr-un memorandum aprobat în ședința Guvernului ar putea fi făcute angajări.

Măsura suspendării ocupării posturilor vacante din administrația publică a fost necesară pentru a diminua unele cheltuieli de funcționare ale instituțiilor și autorităților publice. (Sursa foto: Inquam Photos / Diana Oros )

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. POAT FI ALTFEL DECAT „TEMEINIC JUSTIFICATE” ?
  PARTIDUL E IN TOATE !

 2. Normal! Ce, pot lua vreodată vreo măsură fără excepții?!!

 3. S-au făcut angajări la greu luna asta.
  În sectorul bugetar.
  Pe urmează altă chestie: detașările.

 4. Incep acum, in urmatoarele doua saptamani, mii si mii de noi „concursuri” de angajari (pentru politrucii PSD,PNL, UDMR, rudele si prietenii lor), care vor continua si dupa 1 iulie, ca asa scrie in OUG – daca a inceput concursul, poate continua pe termen nedefinit.
  E stabilit de 32 de ani: USL ia o masura, dar care nu are niciun efect pentru se strecoara acolo exceptiile.

 5. politisti, pompieri, servicii speciale, militari = bugetari?
  procurori, judecatori = bugetari?
  profesori, invatatori, educatori = bugetari?
  medici, asistenti, terapeuti, psihologi = bugetari?
  asistenta sociala, preoti = bugetari?

 6. Sistemul asta mafiot care își zice stat ESTE TRIPLU FAȚĂ DE CÂT AVEM NEVOIE. Structuri întregi trebuie desființate, restul restructurate la 1/3.Au înființat ăștia direcții și servicii pana și pt bătutul cuielor în sinele de cale ferata. AFARA TRANTORILOR, VOI ȘI CONDUCĂTORII COLONIEI SUGETI SEVA TARII ASTEIA

 7. Sigur nu mai aveți nevoie de angajați cu pile la stat? I-ați angajat pe toți? Eu zic sa vă mai gândiți! Pilangii apar mereu!