G4Media.ro

Andrei Muraru, propus ambasador la Washington, se declară încrezător că până la…

Andrei Muraru, propus ambasador la Washington, se declară încrezător că până la finalul mandatului preşedintelui Iohannis românii vor călători în SUA fără viză

Andrei Muraru, propus ambasador al României în Statele Unite ale Americii, a declarat că are încredere că, până la finalul mandatului preşedintelui Klaus Iohannis, ţara noastră va fi inclusă în programul Visa Waiver, transmite Agerpres.

El a fost audiat miercuri în comisiile reunite de specialitate din Parlament şi a primit aviz favorabil.

„Am vorbit despre necesitatea de a avea mai multe investiţii americane în România, o chestiune pe care o considerăm vitală. Apoi am vorbit despre apropierea comunităţii româneşti de peste ocean în acest efort de a promova şi a apăra mai bine interesele României în Statele Unite şi, nu în ultimul rând, despre eforturile pe care le vom face în mod cât se poate de determinat şi de hotărât pentru admiterea României în programul Visa Waiver, astfel încât sunt încrezător că, până la finalul mandatului preşedintelui Iohannis, românii vor putea călători în Statele Unite ale Americii fără viză”, a spus Muraru, după audiere.

Potrivit acestuia, un obiectiv „major” în perioada următoare este ridicarea profilului Parteneriatului Strategic România – SUA.

„Statele Unite ale Americii sunt principalul nostru partener strategic şi unul dintre pilonii politicii noastre externe şi de securitate, alături de apartenenţa la Uniunea Europeană şi la NATO. Sunt profund angajat, atât personal, cât şi în numele României, pentru a creşte, pentru a aprofunda acest Parteneriat strategic. Am vorbit, de asemenea, despre lista de priorităţi cu care plec în acest mandat şi anume, în primul rând, creşterea prezenţei militare americane în România, o solicitare pe care o adresăm administraţiei de la Washington şi nu doar suplimentarea acestei prezenţe, ci şi încurajarea şi sprijinirea României pentru implementarea obiectivelor legate de prezenţa înaintată a NATO pe Flancul estic”, a detaliat Andrei Muraru.

El ocupă, din 2014, funcţia de consilier prezidenţial, şef al Departamentului Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. L-a servit florin citu cu ceva creta?

  • Până la fara viza primul pas logic ar fi sa putem merge cerând online viza asa cum in alte tari civilizate se face. Dar ce stie el.
   Legatura dintre fara viza sau cu viza e data de „indicele de corupție” care cu Iohannis si PNL va ramane fix la nivelul psd.

 2. Promisiuni deșarte. Frumos ar fi, dacă un ambasador nu reușește in trei luni să elimine vizele pentru românii, să plătească toată șederea in America de când e numit și până la demitere. Care să se facă, dacă după trei luni , nu ai performanță! Nu s-ar mai burzului nimeni pe postul de ambasador.

 3. Asa aduceți tot mai multe arme faceti romania tinta sigură pentru rusi 🙂

 4. Ce legătură are viza? Un academician nici nu trebuie să se deplaseze la ambasadă pt viză ba chiar primește viză pe viață. E aceeași situație pentru ingineri,medici sau cercetători. Iar ăștia când se hotărăsc să plece pleacă o dată. Dupaia nu mai pleacă. Deci? Care e treaba cu ridicarea vizelor? Păi i-au găsit românii pe americani cu geanta în cap sau invers. Aceeași discuție ca și cu autostrăzile de 30 de ani. Treaba ambasadorului nu este de a ridica vizele dar prea prost pregătit fiind, nu știe care e treaba lui. Dar nu e mirare și nici supărare că e „de-al nostru!”

 5. NEINTERESANT.
  CONDORM DECLARATIEI DATE AR TEREBUI SCHIMBAT. URGENT !!!

 6. In clipa in care s-ar elimina vizele pentru SUA, ai nostri minoritari hindu ar zbura instantaneu spre pamantul fagaduintei. O sa devina Bronx un fel de parc cu verdeata comparat cu noul cartier Tsandarrey din New York.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.