G4Media.ro

Andrei Lupu (REPER): Klaus Iohannis tocmai a ignorat toate cerințele din partea…

Foto: Pixabay

Andrei Lupu (REPER): Klaus Iohannis tocmai a ignorat toate cerințele din partea Comisarului european pentru justiție

Andrei Lupu (REPER) a criticat marți decizia președintelui Klaus Iohannis de a promulga cele trei legi ale justiției fără a aștepta avizul Comisiei de la Veneția.

”Klaus Iohannis tocmai a ignorat toate cerințele din partea Comisarului european pentru justiție și din partea societății civile de a aștepta avizul Comisiei de la Veneția înainte de a promulga legile justiției. Șeful statului a sfidat toate criticile primite din partea magistraților, dar și îngrijorările formulate de instituțiile europene cu privire la aceste legi din cauza cărora nu doar că riscăm să nu intrăm în Schengen, dar creează premisele unor sancțiuni mult mai dure la nivel european pentru că pun în pericol reforma justiției și lupta anticorupție”, a spus Lupu într-un comunicat.

”Aici suntem. Atât a putut livra clasa politică actuală. Rămâne misiunea noii generații să îndreptăm treptat lucrurile”, a mai spus politicianul REPER.

Reamintim că Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, a solicitat în 22 septembrie autorităților române să aștepte avizul Comisiei de la Veneția înainte de a adopta legile justiției.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

5 comentarii

  1. Păi unde scrie in programul de guvernare de șenghen?
    ionahis face ce trebuie: asigura locuri de munca, rezultatul muncii e irelevant iar cei din vest știu aata

  2. E vina USR! Nu mă întrebați cum.

  3. „…rămâne misiunea noii generații să îndreptăm lucrurile…”. Serios, în noua generație sunteți voi, cei din conducerea REPER care v-ați bătut joc de singurul proiect de anvergură (proiectul PLUS) pe care l-a văzut România, după1989? Voi, circari iresponsabili care ați topit toată încrederea a 2-3 milioane de români, dezintegrând un partid ce ar fi putut deveni a doua forța politică a României? Chiar nu vă este puțin jenă să vă includeți în noua generație, atât timp cât, într-un moment de răscruce pentru PLUS v-ați comportat exact precum vechii politicieni? Dacă membrii PLUS – mă refer la cei care au stat toată ziua în stradă ca să vă cocoțați voi, câteva zeci sau sute, pe jilțurile puterii – voiau în USR, o făceau singuri, nu trebuia să-i băgați cu forța. Acum ieșiți din nou cu gogoșile voastre reformiste, speriați că pierdeți fotoliile călduțe de demnitari, în 2024? Aveți iar nevoie de fraieri să vă voteze și susțină în secțiile de vot? Pas! Decizia de fuziune cu USR a fost doar a voastră, a câtorva cu Dacian Cioloș în frunte. Din perspectiva celorlalți membri PLUS, legitimitatea acelei mișcări sinucigașe a fost aidoma legitimității referendumurilor rusești din zonele ocupate. Ați uitat ce membri ați avut la baza partidului și ce electorat ați avut și i-ați confundat cu cel ai PSD sau PNL – păcăliți continuu, de peste 30 de ani. Ați pierdut! Tot! Dacă nu credeți, o să vedeți la alegeri când n-o să treceți pragul electoral decât dacă o să săriți „pentru țară”, în barca PNL sau PSD.