G4Media.ro

Andrei Baciu explică de ce locul de pe lista de așteptare pentru…

sursa: captura

Andrei Baciu explică de ce locul de pe lista de așteptare pentru vaccinare se modifică la unele persoane

Secretarul de stat Andrei Baciu, vicepreședinte CNCAV, precizează că se lucrează la modificarea platformei de vaccinare, astfel încât persoanele aflate pe listele de așteptare să aibă și o estimare a perioadei până la primirea vaccinului. Baciu explică însă că locul de pe lista de așteptare se poate modifica la unele persoane.

„În perioada următoare vor fi făcute câteva modificări în platforma #RoVaccinare. Veți putea vedea în listele de așteptare câte persoane aveți în fața dumneavoastră și va exista și o estimare de timp până când veți ajunge într-un centru de vaccinare”, a scris Andrei Baciu pe pagina sa de Facebook.

Secretarul de stat explică de ce locul de pe lista de așteptare se poate modifica:

„Persoanele cu boli cronice şi cele peste 65 de ani au prioritate la vaccinare.

Cum traducem asta: să presupunem că ne-am înscris pe lista de aşteptare şi avem 9️⃣9️⃣ persoane înainte (ocupăm locul 1️⃣0️⃣0️⃣) şi se mai înscriu 1️⃣0️⃣ persoane din categoriile amintite mai sus. Asta înseamnă că locul pe care îl vom avea pe lista de aşteptare va fi 1️⃣1️⃣0️⃣.

Cele 10 persoane din categoriile de risc vor ocupa primele locuri. Aceste cifre se modifică de fiecare dată când o persoana din etapa a II-a se înscrie pe platforma #ROVACCINARE.”

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Se străduieste, chiar dacă nu i iese mereu…printre minciuni și el, ca toți PNL istii dar măcar încearcă ceva…mai are multe de învățat și perfecționat…și nu ma refer la tehnici de comunicare.

 2. Așa ne-a dat acest domn asigurări și la începutul campaniei că totul va fi transparent și iată, reguli schimbate pe parcurs, persoane vaccinate înainte de a le veni rândul, etc….
  Nu suntem atât de naivi încât să mai avem încredere în spusele lor. Anunță modificări ale platformei dar ele se întâmplă la o săptămână după. Și dacă o să constatăm nereguli la cine să ne plângem?

  • Eu am fost educat sa las locul in autobuz celor mai in varsta. Bineinteles ca printre cei care imi luau locul erau si unii care nu aveau neaparat nevoie sa se aseze. Asa si cu lista de vaccinare – prefer sa las persoane cu risc de sanatate in fata mea, chiar daca sunt constient ca vor fi si abuzuri.

 3. Probabil ar pierde un proces colectiv pe motive de discriminare, iar lipsa de transparenta si precedentele celor deja vaccinati peste rand ridica suspiciunile obisnuite…

 4. Deci practic vorbind, sunt două liste la fiecare centru.
  A doua listă cu populimea din categoria 3 va deveni operațională când se termină prima listă cu categoriile prioritare. De ce nu ziceți așa, e mai simplu de înțeles.
  Vi se pare OK să țineți locurile blocate? De ce la centrele cu minim două fluxuri nu lăsați cel puțin un flux pentru categoria 3?

  • Tu nu intelegi ca nu e vorba doar de cei peste 60 de ani. I-au segregat in tot feluri de lucratori esentiali, daca citesti printre randuri si stii in ce domenii cam ce fireme activeaza, practic populatia generala nu are acces la vaccin. DNA trezeste-te!

 5. G4Media, poate ar fi bine sa faceti citeva investigatii simple si sa-i luati la intrebari pe mincinosii astia. De pilda, sint centre in care majoritatea celor vaccinati intr-o zi – cu primul vaccin – sint persoane „esentiale” desi lista de asteptare are cu mult peste o mie de persoane. Este greu de crezut ca in lista nu sint persoane cu boli cronice sau peste 65 de ani. Daca luati fisierul publicat de guvern la data.gov.ro s-ar putea face usor o statistica care sa verifice daca prioritatile pe categorii se respecta. Din ce am putut eu sa observ local (Bacau, comandamentul bazei aeriene 95) proritatile nu se respecta.

 6. Cele 10 persoane din categoriile de risc = Pensii speciale & familionul….