G4Media.ro

Andrei Baciu denunță o campanie de fake news privind valabilitatea certificatelor de…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Andrei Baciu denunță o campanie de fake news privind valabilitatea certificatelor de vaccinare COVID: Certificatele se pot genera oricând din platformă, nu există condiționare de oră sau zi

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu denunță o campanie de fake news privind valabilitatea certificatelor de vaccinare COVID și precizează că acestea se pot genera oricând din platformă, fără condiționare de oră sau zi.

„FAKE NEWS: «Certificatul COVID-19 poate fi prelungit astăzi până la ora 00.00.» Foarte foarte mulți dintre noi am primit astfel de mesaje în ultimele zile. Este un fake news de proporții. Ce-i drept, un fake news sofisticat. Nu este o afirmație falsă scrisă explicit, ci este un fake news provocat prin omisiune.
Când spui că «astăzi până în ora 00.00 cine are două doze sau chiar trei și are certificatul covid expirat îl poate prelungi până pe 31.12.2022.», se poate foarte ușor înțelege că numai astăzi poți face asta. 𝐂𝐞𝐫𝐭𝐢𝐟𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐂𝐎𝐕𝐈𝐃 𝐬𝐞 𝐩𝐨𝐭 𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐩𝐥𝐚𝐭𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚̆ 𝐨𝐫𝐢𝐜𝐚̂𝐧𝐝, 𝐧𝐞𝐟𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐜𝐨𝐧𝐝𝐢𝐭̦𝐢𝐨𝐧𝐚𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐨𝐫𝐚̆ 𝐬𝐚𝐮 𝐳𝐢”, a scris Andrei Baciu pe pagina sa de facebook.

Acesta precizează că mesajul respectiv a făcut ca peste 200.000 de persoane să intre în platforma certficat-covid.gov.ro de ieri până la această oră pentru a obține certificat nou, de teamă că nu își vor mai putea folosi certificatul.

„În România, certificatele care atestă vaccinarea pot fi folosite până la finalul anului. Pentru acele persoane care au certificate care au termen de valabilitate depășit, acestea își pot reemite certificatul în orice moment. Deși acestea erau folosite în România până acum câteva luni, în prezent ele sunt utile numai în afara țării, în funcție de regulile din fiecare țară. Dacă o să călătoriți, e important să verificați care sunt regulile fiecărui stat. Nu uitați! E important să vă informați din surse oficiale”, încheie secretarul de stat.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cine căcat te mai întreabă în România de certificat?