G4Media.ro

Anchetă la Jocurile Olimpice după ce două campioane din China l-au omagiat…

Secțiune susținută de

Anchetă la Jocurile Olimpice după ce două campioane din China l-au omagiat pe podium pe dictatorul Mao Zedong, considerat cel mai mare criminal din istorie

Comitetul Olimpic Internațional a demarat o anchetă după ce două cicliste din China, Zhong Tianshi şi Bao Shanju, au urcat pe podium la JO 2020 având la piept insigne cu dictatorul Mao Zedong, scrie Digi Sport.

Zhong Tianshi şi Bao Shanju au cucerit aurul la ciclism, în proba pe echipe, dar apoi au declanșat un scandal. La festivitatea de premiere, cele două au purtat insigne pe care se afla chipul dictatorului Mao Zedong. Conform Reuters, CIO a cerut delegației din China să explice situația:

„Am contactat Comitetul Olimpic din China și le-am cerut să prezinte un raport cu privire la această situație. Nu vom trece cu vederea cele întâmplate, vrem să rezolvăm acest episod”, a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, conform sursei citate.

Cele două se află sub incidența articolului 50 din Charta Olimpică, care interzice mesajele politice în timpul festivităților de premiere.

Mao Zedong a fost primul președinte al Republicii Populare Chineze și liderul partidului comunist până în 1976, când a murit, la vârsta de 82 de ani.

Mao Zedong a fost numit „cel mai mare criminal din istorie”, fiind acuzat că a dus la moartea prin înfometare a peste 30 de milioane de oameni, în perioada 1959-1961. În total, fostul dictator este acuzat că a provocat moartea a 65 de milioane de chinezi, prin măsurile sale. Mao Zedong a înființat în perioada sa peste 1000 de lagăre de muncă, unde oamenii lucrau câte 14 ore pe zi, realtează Digi Sport.

 

Sursa Foto: Facebook/ShanghayEye

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Am infrant , suntem finalisti…
  De la prea mult biciclat li s-a urcat la creier comunismul criminal

 2. Erau progresiste sadea

 3. Pai Obama nu- i criminal.

 4. daca pe insigna era hitler, stirea era ca li s-au retras deja medaliile!

 5. ati si uitat cum ne-a schingiuit letal la 10 august

  • Daca nu stiti nimic despre istorie, in general, si despre Mao Zedung, in special, va rog eu nu mai comentati prostii, asa, ca sa va aflati in treaba…

  • Am auzit ca in 1902, Xi Jinping a omorat 200 de mii de civili in Filipine. Si sa vezi cum i-a schimguit pe civilii din Bagdad si Belgrad, Hiroshima si Nagasaki …

  • @kafka (alian ion) – da din 1009 n-ai gasit nimic? tu vorbesti de razboaie, aici e vorba de un lider de tara care si-a omorat propriii cetateni, cred ca e o mare diferenta

  • @kafka (alias ion) – da din 1009 n-ai gasit nimic? tu vorbesti de razboaie, aici e vorba de un lider de tara care si-a omorat propriii cetateni, cred ca e o mare diferenta

  • Tie iti pasa de proprii cetateni? Am auzit ca aviatia chineza a bombardat Bucurestiul in 4 a patra ’44, omorand 2000 de civili.

 6. Au înfometat populația a 3 sate ca sa iasă maimuțele cu insigne in piept

 7. Mao e peste tot in China; pe bancnote, pe șosele, pe clădiri. Cu toate că Deng Xiao Ping ( educat la Paris) i-a salvat tot cel care i-a distrus e onorat. Ce lume!
  Dar și în Rusia e la fel. În loc să fie onorat Gorbaciov, e tot V.I. Lenin. Ce lume!

 8. Cand fac afaceri cu ei nu ii deranjeaza Mao

 9. Din păcate China comunista e prea puternica sa îți permiți sa o tragi la răspundere. Sa nu uitam ca est-asiaticii au metode foarte perfide de a te pedepsi.

 10. O da..ce ne-am ofuscat si ca sa nu zicem ca nu o rezolvam o sa punem de o ancheta care se va termina – in cel mai rau caz – cu un avertisment pe care China, care nici nu il va baga in seama. Ipocrizii si prosteli de vestici care au pierdut „lupta” cu China si fac pe democratii si deontologii, pentru ca atat ne-am mai ramas, discutii sterile.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.