G4Media.ro

Anchetă internă la Spitalul Judeţean Arad ca urmare a unui consum „neobişnuit…

sursa foto: Pexels

Anchetă internă la Spitalul Judeţean Arad ca urmare a unui consum „neobişnuit de mare” de morfină şi alte substanţe stupefiante

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad a început o anchetă internă după ce în unitatea medicală ar fi existat un „consum neobişnuit de mare” de morfină în perioada pandemiei de COVID-19, fiind verificate cantităţile utilizate pentru toate stupefiantele.

Directorul medical al SCJU, Lenuţa Timiş, a declarat marţi, pentru Agerpres, că ancheta vizează consumul de substanţe stupefiante în perioada 1 aprilie 2020 – 31 mai 2021.

„În acest moment putem afirma că în perioada respectivă există un consum neobişnuit de mare de morfină şi alte substanţe stupefiante, faţă de perioadele anterioare, la nivelul secţiilor de anestezie şi terapie intensivă care au tratat pacienţi bolnavi de COVID-19. Verificăm foile de observaţie ale tuturor pacienţilor internaţi”, a spus directorul medical.

Conform sursei citate, deocamdată nu există şi o anchetă a Poliţiei în acest caz, fiind vorba doar de verificări interne.

Surse din cadrul unităţii sanitare au declarat, pentru Agerpres, că din primăvara anului trecut a crescut în special consumul de morfină şi ar fi fost folosite 11.000 de doze până la 31 mai 2021. La o singură secţie ATI, care are doar 12 paturi, ar fi fost folosite mai mult de jumătate din aceste doze, adică de aproximativ trei ori mai multe decât la alte secţii ATI cu pacienţi COVID-19, care au şi mai multe paturi.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Tentația e mare atunci când ca medic te dor toate alea, ești super tracasat sau super epuizat. Să ai acces la dulăpiorul cu bunătăți și să nu-ți iei și tu măcar o bombonică să-ți aline durerea/extenuarea/stresul. Câteodată unii sunt găsiți trecuți la cele veșnice prin vreo debara/toaletă/vestiar etc.
    Acum e mai mult decât atât. 11mii de doze consumate, zic că nu se explică doar prin povestea de mai sus. Cineva a luat cu sacoșa nu doar cu lingurița.

  2. Sau le-au dat pacientilor ca sa moara in liniste. Pentru poersonal, prime maxime si efort minim