G4Media.ro

Anca Jurma, despre înregistrările publicate de G4Media.ro: Am avut o discuție profesională…

Anca Jurma, despre înregistrările publicate de G4Media.ro: Am avut o discuție profesională cu o colegă, încercam să căutăm împreună căi de revitalizare a activității DNA/ Dezaprob modul în care colega mea a înțeles să își exprime o nemulțumire profesională

Șefa interimară a DNA, Anca Jurma, reacționează după înregistrările publicate marți de G4Media.ro, în care discută cu procurorul Florentina Mirică despre starea de demobilizare din instituție. Jurma susține că încerca să caute împreună cu subalterna sa ”căi de revitalizare a activității D.N.A. prin anchete corecte privind infracțiuni de corupție care ne sunt sesizate, în contextul în care instituția era supusă unor atacuri continue.” Jurma mai spune că nu și-a dat consimțământul pentru înregistrarea convorbirii și că în birou nu se aflau alte persoane.

”Gestul este cu atât mai reprobabil cu cât doamna procuror și-a asumat și dezvăluirea unor aspecte privind dosare înregistrate la D.N.A”, mai spune Jurma. Șefa interimară a DNA anunță că va formula o declarație de abținere deoarece pe masa ei se află o plângere a procurorului Florentina Mirică  împotriva ordonanței de infirmare a unui rechizitoriu.

Potrivit înregistrărilor publicate marți de G4Media.ro, șefa interimară a DNA, Anca Jurma discută cu procuroarea Florentina Mirică despre atmosfera generală din DNA, iar din dialoguri rezultă că există o stare generală de demobilizare. Procurorul Mirică susține la un moment dat că ”nu s-a mai pus problema să scoatem dosare. S-a pus problema să scădem stocul, nu să facem anchetă”, iar șefa interimară a DNA răspunde exasperată că le-a cerut procurorilor ”să facă dosare, ce Dumnezeu!”. Anca Jurma deplânge apoi lipsa de curaj a procurorilor ”Ei! Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii! Ca șoarecii! Cum îi vezi: oileu!”

Redăm mai jos integral punctul de vedere al doamnei procuror șef, ANCA JURMA:

”- Am avut o discuție profesională cu o colegă, în biroul meu, discuție în care încercam să căutăm împreună căi de revitalizare a activității D.N.A. prin anchete corecte privind infracțiuni de corupție care ne sunt sesizate, în contextul în care instituția era supusă unor atacuri continue. Discuția nu a fost nicidecum ocazionată de soluționarea vreunui dosar anume.

– Discuția a urmărit încurajarea găsirii unor soluții pentru a ne putea îndeplini în continuare misiunea și rolul prevăzute de lege, întrucât climatul ostil instituției instaurat de aceste atacuri putea crea o impresie falsă despre activitatea D.N.A. în ansamblu și risca să afecteze lupta împotriva corupției.

– Dacă aș fi știut că port o discuție publică, în mod sigur nu aș fi folosit metafore pentru a-mi ilustra argumentele și nu aș fi făcut unele considerații și aprecieri de moment. Toți colegii nominalizați în acea conversație privată sunt procurori cu experiență din cadrul D.N.A. . Precizez că nu mi s-a cerut consimțământul pentru a-mi fi înregistrată convorbirea. În birou nu se mai aflau alte persoane.

– În ceea ce mă privește, nu voi înceta nici o clipă să îi apreciez și să-i respect pe colegii mei din D.N.A. și să acord încredere tuturor celor care își desfășoară activitatea cu respectarea legii și a deontologiei profesionale.

– Nu pot însă să nu dezaprob modul în care colega mea a înțeles să își exprime o nemulțumire profesională. Gestul este cu atât mai reprobabil cu cât doamna procuror și-a asumat și dezvăluirea unor aspecte privind dosare înregistrate la D.N.A.

– Având în vedere că în acest moment, pe masa mea se află o plângere a doamnei procuror împotriva ordonanței de infirmare a rechizitoriului întocmit de domnia sa, și pentru a nu exista nicio suspiciune de părtinire din partea mea, ca urmare a demersului mediatic pe care aceasta l-a făcut, voi formula o declarație de abținere.”

Citește și

EXCLUSIV AUDIO Procuror DNA: Nu s-a mai pus problema să scoatem dosare, ci să scădem stocul, cu clasări/ Șefa interimară a DNA, Anca Jurma: Facem dosare, ce Dumnezeu! Deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii! Ca șoarecii!

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ar fi interesant dacă dna Mirica ar spune ca nu ea a făcut înregistrările ….

 2. DNA are expertiză în înregistrări, înregistrează și iarba când crește, înregistrează și înregistrările, după care construiesc dosare de mii de pagini care conțin aceste înregistrări și le înregistrează și pe acestea. Cred că cele două și-au înregistrat din reflex profesional discuția sau poate o fi un efect colateral al protocolului cu SRI, cine mai poate ști !

  • Bateti campii! Terminati cu dezinformarile idioate, tocmai, dupa cum spunea si judecatorul Danilet, au inceput sa nu mai vina dosare de la DNA, de la decizia ccr din 2016, de cand DNA nu a mai benificiat de suportul tehnic al SRI. Sunteti trol sau postac psdist.

 3. Oare ce a avut in minte G4Media cand a publicat asa ceva? Vi se parea ca merge prea bine DNA-ul? Acum ati bagat-o si pe Jurma in rahat. Nu v-ati gandit ca Mirica era turbata ca e nu ea sefa la DNA?

  • Erata: Nu v-ati gandit ca Mirica era turbata ca nu este ea sefa la DNA?

  • Erata trebuia sa se refere la altceva, trebuia sa sune cam asa:
   „Erata: De unde stiu eu cit de turbata sau nu e Mirica si de unde stiu ca ea a facut inregistrarea?”
   O fi Mirica turbata, o fi facut inregistrarea, dar cine stie, poate ca nu.

 4. Din ce a publicat G4media sunt niste concluzii foarte interesante de tras 1.Mirica ,prin felul ei cunoscut de a-si tranti la pamant orice colaborator(seful ei din Buftea,inregistrarile trucate din dosarele ei,subofiterul sri,care are dosar ca a instalat o canapea in casa vecina pt a-l putea inregistra pe Mustata,multe scheme deochiate din interiorul DNA,azi sefa interimara,toate astea ne arata indubitabil,pe mana cui a poposit DNA-ul pentru o perioada buna de timp.Intrebarea se pune intr-o normalitate democrata ,normalaCum dracu sa mai crezi intr-o institutie care s-a comportat exact ca PSD-ul in vremea lui de glorie Iliescu-Nastase?Toti acesti monstri „pesedisti” imbracati in haine liberale,au fost si sunt sustinuti de trusturi media,care din fericire se duc la fund usor,usor,datorita increderii de care nu se mai bucura duppa ce s-a dovedit in timp ca mancau rahat.Eu nu mai citesc Adevarul de 5-6 ani,cand kiovesi manca rahat cu gura plina.Asa cum am mai spus-o,din fericire toti acesti tortionari ai noii oranduire democrate,sunt tineri,si vor avea timp sa plateasca ce au facut.

 5. Pare o discutie de dugheana.

 6. TOCMAI L-ATI SERVIT PE TICALOSUL PERVERS, SINISTRUL JUSTITIEI, UN SOI DE ANTENIST IN NATURELUL LUI SIMTITOR, CARE ARE INSOMNII DE GRIJA INFRACTORILOR „MARTIRI”. AIA DIN MAREA NOMENCLATURA.
  ADICA DACA SRI ASCULTA GANGSTERII E RAU. IN SCHIMB E DE BINE CAND TE INREGISTREAZA OMUL LUI TODIREL.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.