G4Media.ro

Anca Dragu spune că niciun partid nu a avansat o propunere pentru…

Anca Dragu spune că niciun partid nu a avansat o propunere pentru înlocuirea Renatei Weber din funcția de Avocat al Poporului

Întrebată cine ar putea să o înlocuiască pe Renate Weber (foto sus) în funcţia de Avocat al Poporului, preşedintele Senatului, Anca Dragu, a afirmat că niciun partid nu a avansat, până în prezent, o propunere în sensul acesta.

„Da, am avut această discuţie şi am avut punctul pus pe ordinea de zi în Biroul permanent. Nu este niciun secret, s-a discutat public despre schimbarea Avocatului Poporului care probabil că nu reflectă chiar interesele poporului (…) Nu au fost discuţii, nu avem propuneri, de fapt nu au fost avansate propuneri din partea niciunui partid în acest moment”, a răspuns Anca Dragu dumunică seara, la Antena3, citată de news.ro.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a declarat recent că nu i-au fost comunicate reproşurile care i se aduc şi a precizat că revocarea sa poate fi făcută doar pentru încălcări ale Constituţiei şi legilor.

În cazul în care s-ar decide revocarea, Renate Weber a spus că ia în calcul „mai multe aspecte”.

„Revocarea Avocatului Poporului se face numai pentru încălcări ale Constituţiei şi legilor. Adică nici măcar nu e vorba de o analiză a activităţii în general. Noi am trimis raportul nostru de activitate ca în fiecare an la Parlament. M-aş bucura foarte mult să avem o înâlnire în plenul Parlamentului şi să discutăm activitatea acestei instituţii. Dar care sunt acele situaţii în care eu aş fi încălcat Constituţia şi legile? Sincer vă spun, nu le ştiu, nu mi-au fost comunicate. (…) Pe de altă parte, sincer vă spun, de când a fost decizia aceea a CEDO privind-o pe doamna Kovesi, unde i se reproşa statului român că doamnei Kovesi nu i s-a oferit posibilitatea unei căi de atac, mă întreb şi eu dacă e firesc să nu existe o cale de atac a mea, pentru că este vorba de o revocare a mea. Vreau să văd cum se vor desfăşura lucrurile. Evident că iau în calcul mai multe aspecte. Chiar nu cred sub nicio formă că poţi spui unui Avocat al Poporului care îşi respectă şi îşi îndeplineşte mandatul constituţional, că a încălcat în felul acesta Constituţia”, comenta Weber, la Antena 3, citată de news.ro.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, anunţa în 16 februarie că a fost iniţiată procedura de revocare a Avocatului Poporului, Renate Weber (al cătrei mandat ar trebui să se încheie în 2024).

Sursa: Inquam Photos / Octav Ganea (Renate Weber)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. ANAF A CHEMAT LA GHISEE FOARTE MULTI CONTRIBUABILI NOTIFICANDU-I CA NU SI-AR FI DEPUs DECLARATIILE DE VENIT IN ANII ANTERIORI. CHIAR DACA AU FOST DEPUSE SI PLATITE SUMELE DECLARATE.
  SUNT DIABOLICI NU-I ASA ? ASTA E REFORMA ADMINISTRATIEI FISCALE ? ASTA ESTE DIGITALIZAREA ?
  AU PIERDUT BAZE DE DATE, SAU AU FACUT PIERDUTE BAZE DE DATE (PENTRU PRIETENI) SI ACUM LE „REFAC” ?

  victor ciorbea, ASA ZISUL AVOCAT AL „POPORULUI” NU SI-A PLATIT IMPOZITELE 10 ANI SI NU L-A INTREBAT NIMENI NIMIC. BA, MAI MULT I S-A DAT O AMNISTIE FISCALA. CATI CA EL ?

 2. tovarasa Dragu LA A3. PAI UNDE ?
  UNDE PROPAGANDISTUL INFRACTORULUI FELIX, GADEA, LUA INTERVIURI UNUI „PESEDIST” DEGHIZAT IN MINER.

 3. Pariu ca Weber ramane pana in 2024, fiindca PNL=PSD=aceeasi mizerie?

  • Foarte posibil!!!

  • Nu rămâne !

  • Ombudsmanul intr-o tara normala, intr-o democratie consoliadata (si nu copiata aiurea), intr-un stat de drept nu se numeste si nici nu se schimba dupa criterii politice.
   Doar la noi.
   Situatie demna de a fi analizata in Politico, NYT si CNN.

 4. DE CE S-O SCHIMBE ? AU FACUT-O MILIONARA LA BRUXELLES. O COCOSEAZA CU SPECIALE SI SPORURI.
  SLUJESTE CU ZEL SINGURUL PROIECT EXECUTAT CU MAXIMA DETERMINARE SI PRECIZIE, CU UNIUNE: „SCAPAM TOTI SI RAMANEM CU TOT CE AM „LUAT”. FACEM LEGI SA NU PUTEM FI PESEPSITI.”

 5. florin iordache A FOST RASPLATIT:

  fetei I SE UMPLE CARDUL benere.
  nevestei I-A FOST DUBLATA PENSIA SPECIALA DE LA 2500 LA 5200 EUR/LUNA.
  el A PRIMIT SINECURA PE VIATA PESTE PENSIILE SPECIALE.
  presedintele academiei (500 000 LEI/AN numai la academie) I-A SEMNAT DIPLOMA DE NEPLAGIATOR.

  O DECORATIE LIPSESTE. SAU I-OR FI DAT-O IN SECRET ?

 6. SE PARE CA A FOST RACTIVAT miron cozma, BENEFICIAR DE PENSIE SPECIALA.
  gadea, PROPAGANDISTUL INFRACTORULUI felixescu IA „INTERVIU” UNUI PESEDIST DEGHIZAT IN MINER.
  CE NE MAI „DAU” SECURISTII: mascaricii „legionari” AUR in rolurile lui Codreanu si a profesorului de filozofie Nae Ionescu…

 7. PNL USR, ați reținut? Păi voi sunteți sau nu un partid? Ce naiba faceți, nici atâta lucru nu sunteți în stare? Sau de-colo nu iese nimic pentru voi? Ieși-v-ar ochii să vă iasă.

 8. NICI NU E NEVOIE S-A DAT CU NOUA STAPANIRE

 9. I-auzi brâu ‘ ! Nu găsesc înlocuitor pentru ,,speciala ” Weber !!! E de neînlocuit : Dacă dispare asta , dispare și funcția . Biet popor român, la câte ,,drepturi „ai , ce-ți mai trebuie și ,,avocat ” !

  • „INSTITUTIA” ESTE PLATITA DE POPOR DAR II SLUJESTE PE „REPREZENTANTI”.
   DIN PUNCTUL DE VEDERE AL POPORULUI POATE FI DESFIINTATA. O CHELTUIALA CONSISTENTA IN MINUS.

 10. Surprize, surprize….
  In 23.02.2021: G4media scria ca Avocata poporului PSD-ALDE, dna Renate Weber a declarat ca a luat decizia de a NUataca la CCR eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, votata in Parlamentul Romaniei.
  Renate Weber: Decizia a fost categorică, NU există nici un element de neconstituționalitate.
  Eu am scris atunci ca imi pare suspect si probabil, ca s-a „inteles” cu Orban ca NU o ataca, in schimb cerand sa nu fie inlaturata din functie!!!
  Cum nu exista „elemente de neconstutionalitate”, am intrebat?!
  Pai, acel Amendament depus de USR PLUS care prevede INCETAREA plății inclusiv a pensiilor speciale ale parlamentarilor aflate in Plata” nu e Neconstitutional, am intrebat!
  ADICA: ANI de zile am fost MINTITI cand ni se spunea ca o data castigate astfel de Drepturi ale privilegiatilor din Romania nu mai pot fi anulate?!
  DECI ani de zile ne-au MINTIT acesti escroci, intrebam eu!!!
  Devine interesant cum de PNL inca nu a avansat inca nici un nume iar despre schimbarea Avocatei PSD-ALDE nu mai vorbeste nici la TV Florin Roman de la PNL!

 11. Mă gândesc că fiind Avocatul Poporului ar trebui ales de popor printr-o petiție cu mai multe nume propuse de guvern .

 12. Duamna „avocat” știe ce e aia un precedent?
  În 2012 avocatul poporului Gh. Iancu a fost înlocuit (urma eliminarea lui V. Blaga și suspendarea lui Băsescu).
  Un coleg de-al meu, probabil mai prost, mi-a dat ca motiv că ținea cu opoziția. Eu l-am întrebat dacă nu cumva prin fișa postului trebuie să fie contra puterii.
  Revenind: duamna știe motivația din 2012? e sigură că nu-i e aplicabilă?

 13. Avocatul „poporului” trebuie propus de un partid? Hai sa zicem de Presedinte,sau un ministru care tot un politruc propun dar macar sa pastram aparentele.Justitia „independenta” din Romania lucreaza ori pentru partide politice ori pentru servicii.

 14. Renate beaver, Viorica Prostila, Gabi fierea, Rovana grasana scrumb, femeile de success din politica romaneasca.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.