G4Media.ro

Anca Dragu: Avem o execuţie bună la Ministerul Transporturilor. Ca atare, eu…

Sursa Foto: Facebook

Anca Dragu: Avem o execuţie bună la Ministerul Transporturilor. Ca atare, eu sper că la rectificarea buegtară vom ajunge la o sumă mult mai mare față de cea inițială, de 300 de milioane

Preşedinta Senatului Anca Dragu a afirmat că este posibil ca la rectificarea bugetară să fie alocat un miliard lei peste cele 300 milioane lei anunţate deja pentru Ministerul Transporturilor. Ea a oferit exemplul Senatului, care a renunţat la 4 milioane lei, bani pe care nu i-a consumat forul legislativ şi care pot fi cheltuiţi de alte instituţii care au nevoie. Discuţiile pe rectificare vor continua marţea care vine, a adăugat ea.

„Da, e adevărat că vom continua discuţiile marţi pe rectificarea bugetară. Rectificarea bugetară este o ecuaţie cu multe variabile şi cu multe necunoscute. Cred că trebuie să ţinem cont de responsabilitatea fiscal-bugetară, avem o sumă la dispoziţie, de priorităţile de dezvoltare şi de angajamentele pe care coaliţia le-a avut la asumarea acestui mandat. Ca atare, ce pot să vă spun este că veniturile cresc la această rectificare, este clar una pozitivă, fără trucuri, fără invenţii de venituri. Deci avem aproape 9 miliarde venituri suplimentare care înseamnă că economia a performat mai bine în această jumătate de an decât am prognozat. Au fost solicitări din partea ministerelor de circa 40 miliarde lei. E clar că nu poţi acoperi din 9 miliarde, 40 de miliarde lei şi atunci se face o evaluarea în funcţie de performanţele fiecărui minister. În premieră în România nu se taie bani de la Transporturi. De foarte multe ori rectificarea se făcea cu ajutorul banilor care se mutau de la Transporturi, unde nu se începeau proiectele, către alte sectoare, către alte ministere. Anul acesta avem o execuţie bună la Ministerul Transporturilor. Ca atare, şi sume suplimentare şi eu sper că vom ajunge la o sumă mult mai mare decât cea iniţial pusă pe hârtie, cea de 300 milioane”, a declarat Anca Dragu, duminică Digi 24.

Întrebată de ce crede că cei de la USR PLUS sunt nemulţumiţi de câţi bani vor fi alocaţi la Transporturi, Dragu a răspuns: „Da, pentru că diferenţa era mare”.

„Odată ce ne uităm cu atenţie la cifre, ne uităm în detaliu la aceste cifre, cred că putem să ne apropiem, să ne ducem mai mult de nevoia ministerului, undeva peste 1 miliard cel puţin sper că va fi posibil să alocăm pentru Ministerul Transporturilor. Minim. Eu am această convingere că vom găsi aceste resurse. Mai putem face câteva economii pe ici, pe colo. La Bunuri şi Servicii mai putem face economii, deşi acolo jumătate înseamnă bani pentru Sănătate. De exemplu, noi la Senat am găsit ceva economii şi am dat banii înapoi. E adevărat că nu sunt mulţi, vorbim de de 2 milioane lei la Fondul de salarii şi aproape 2 milioane la Bunuri şi Servicii. Dar pentru că am făcut o analiză foarte responsabilă şi lucidă şi am spus – aceştia sunt banii de care nu avem nevoie, clar, nu i-am consumat, ci îi dăm înapoi să îi folosească alte instituţii care au nevoie”, a completat preşedinta Senatului, potrivit news.ro
Sursa foto: Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. E greu fără protocol la aeroport?….prin 2012 a mai fost dat jos șeful Senatului…ce a zis CCR?…ce o sa zică și acum, majoritatea decide, adică poti destitui premierul, președintele dar șeful unei Camere a parlamentului nu?…nimeni nu e etern pe funcție. Mari juriști ăștia de la progresiști, mai ales Stelica…

  • Așa, Bobitza, după ce ne-ai lămurit cum e cu virusologia și epidemiologia, e timpul să treci la chestii mai ușoare. Azi Constituția, ne mai relaxăm și noi. Vezi poate ai timp să-i trimiți un mail lui Elon Musk, să-i arăți cum să facă dreaqu racheta aia, că ne-apucă 2050 până o trimite el pe Marte.
   Cu gramatica stai mai prost, decât un fleac, nimeni nu-i perfect.

 2. daca psd o cere atunci e ca si revocata .CCR + avocata poporului + consiliul legislativ + DIICOT = slugi psd

 3. Cu ocazia altei sesizari, acum cativa ani, CCR a decis ca presedintele Camerei Deputatilor sau Senatului nu poate fi schimbat fara acceptul partidului care l-a propus (in cazul Ancai Dragu e vorba despre USR). Iar USR nu a acceptat sa fie schimbata Anca Dragu.
  Deci teoretic ar fi simplu de decis: Dragu revine la sefia Senatului, Citu – out!
  Dar cu un CCR format doar din oamenii numiti de PSD, PNL, UDMR si Iohannis si condusa de un politruk precum Dorneanu, e aproape sigur ca decizia de atunci va fi complet schimbata, iar albul devine negru…

  • Pune si un link cu numarul deciziei respective, sa comparam si noi.

   Multumesc.

  • https://www.ccr.ro/wp-content/uploads/2020/10/D601_05.pdf, pag.8

   „Votul acordat preşedintelui unei Camere este un vot politic care nu poate fi anulat decât în cazul în care grupul care l-a propus cere revocarea politică a acestuia sau, în cazul unei revocări ca sancţiune, când acest grup sau o altă componentă a Camerei solicită înlocuirea din funcţie a preşedintelui pentru săvârşirea unor fapte care atrag răspunderea sa juridică. Această înlocuire se poate face numai cu o persoană din acelaşi grup parlamentar, care nu-şi poate pierde dreptul la funcţia de preşedinte, dobândit în virtutea rezultatelor obţinute în alegeri, respectându-se principiul configuraţiei politice”

  • Asa.
   Multumesc!

 4. Pierdere de timp, Dorneanu nu e atât de senil încât sa muște mana care l-a hrănit.

  • Mandatul lui Dorneanu se termina anul asta, si nu poate fi prelungit, asa ca nu prea e obligat sa mai execute ordinele. Sigur, el e cel numit ca Avocat al Poporului în 2012, tot ca sa serveasca inteesele PSD. Om vedea…

  • Lacheul infractorilor Gheorghe Stan e mai spurcat decât Dorneanu.

 5. Pe lângă toate considerațiile de ordin juridic, mafia roșie este desființată de termenul la care a hotărât să se pronunțe; fiind vorba despre o funcție importantă în statul corupt. Acum, nesimțitul care încasează salarii și venituri incomensurabile va da o hotărâre favorabilă haitei care a devalizat țara.

 6. Cine a mai vazut tara cu sef la Senat o purcica?

  • Tu când te-ai uitat in oglindă ultima oara, Babe?
   Hai ca ai dreptate, nici măcar ca Udrea nu arată și mai e și femeie pe deasupra, ce drq…

 7. Se trezeste CRR-ul din betie?

 8. Clanul Dornenilor , la fel de corupt ca și stăpânii lor pesedistii , va da decizii cum vrea mușchiul lui Savonea și Ciorlacu . Cine sunt identici in aspirațiile sovietice nu poate da decât o singură decizie. Vrem și putem sa dăm orice decizie .” Noi suntem (și dacă nu suntem )legea . O moștenim din tată -n odraslă .”