G4Media.ro

ANALIZĂ România, printre performerele în IT din fostul spațiu socialist. Cât câștigă…

ANALIZĂ România, printre performerele în IT din fostul spațiu socialist. Cât câștigă un IT-ist român în comparație cu unul din Ungaria sau Moldova

România are unul dintre cele mai competitive sectoare IT&C dintre toate statele foste socialiste sau sovietice, relevă un recent studiu al platformei Emerging Europe, consultat de G4Media. Indicele competitivității calculat de Emerging Europe plasează România pe locul cinci din cele 23 de state ale regiunii, după Polonia, Estonia, Cehia și Ungaria.

Indicele a fost calculat pe baza a trei componente: disponibilitatea resurselor umane, dezvoltarea sectorului și climatul de business. Țara noastră are un scor general de 51,83 puncte, într-o ierarhie în care liderul, Polonia, acumulează 61,4 puncte, iar ultima clasată este Republica Moldova, cu 31,3 puncte.

Pe componente ale indicelui general, România este depășită, la capitolul resurse umane, în ordine, de Ungaria, Serbia, Ucraina, Polonia, Albania,  Kosovo și Croația, dar recuperează prin dezvoltarea sectorului, unde este depășită doar de Polonia, Cehia și, ușor, de Estonia. În ce privește climatul economic, țara noastră este undeva la mijlocul ierarhiei, cu 7,89 puncte, unde liderul, Estonia, are 14,2, iar codașa, Moldova, 4,01.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Daca stie vreunu adresa de email, sau poate ii place prin posta sau cu porumbelul, a lu nea Roman de la PeeNeeLee sa il deranjeze cu articolul inainte sa taxeze sectorul IT.

  2. -vezi ca e publicat si nr. de telefon
    (poate o raspunde)
    http://www.cdep.ro/…..

  3. Acum, cât urcăm, e momentul să le taie Ludovic Orban din salarii IT-iştilor, cum se tot gândea mai demult. Sau să-i dea idei lui Cîţu.

  4. Deci până la urmă, „Cât câștigă un IT-ist român în comparație cu unul din Ungaria sau Moldova” ?

  5. hai ca te ajut eu, ca e greu cu fracțiile. dacă itstu roman are 1727,66 euro/luna, ala moldovean are 1043,33 euro pe luna. asa-i ca dacă e vorba de cai, e mai simpla împărțirea?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.