G4Media.ro

ANALIZĂ Lidl a devenit cea mai mare companie germană din România. București,…

ANALIZĂ Lidl a devenit cea mai mare companie germană din România. București, Brașov și Prahova cumulează jumătate din afacerile germane din toată țara

Germania este cel mai mare partener comercial al României, dar și unul din cei mai mari investitori străini din România, cu afaceri importante în comerț, industria prelucrătoare și IT. Poli ai investițiilor germane din țara noastră sunt Capitala, Brașovul și Prahova, iar topul celor mai mari companii este condus de companii din comerț și sectorul auto, Lidl devenind anul trecut liderul, arată o analiză Economedia pe baza datelor obținute de la Registrul Comerțului.

Un total de 8.070 de firme cu capital majoritar german activau în România în anul 2020, potrivit datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) pentru Economedia. Acest număr este dublu față de 2018, când 4.200 de companii din România aveau capital majoritar german.

Cele 4.530 de companii germane care au depus bilanțul pe anul trecut au raportat afaceri de peste 135,5 miliarde lei (27 miliarde euro) în 2020, potrivit informațiilor transmise de ONRC.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Analiza pe bune si fara interese : Romania a devenit o colonie, nu producem nimic, importam tot, profitul capitalului strain nu se taxeaza, cel romanesc este taxat si amendat pana la faliment

  • sorry sa te contrazic dar eu lucrez in companie romaneasca detinuta de companie germana si nu doar ca producem ce nu produce nimeni pe la noi ba inca mai si exportam in draci. asa ca mai usor cu nationalisme de 2 lei si cu pianu pe scari, tovarase.

 2. Franta, Belgia si Germania, de la ei cumparam toate alimentele.
  Deficit comercial Ro-U.E., doar pe alimente, peste 5 miliarde euro anual.
  Pune contributia la bugetul U.E., comisioanele platite in energie, taxa pe plastic si depasim cu mult banii primiti.
  Acei bani primiti, trebuie sa fie cheltuiti cum vor stapanii, nu avem voie cu centrale pe gaz in PNRR, desi Germania isi dubleaza consumul cu NS2.

  • Din ce in ce mai multe produse alimentare de la Lidl (in prezent mare majoritatea a lor) sunt produse in Romania pentru Lidl.

  • Clasa noastră politica plina de INCOMPETENȚI și CORUPȚI ne-a dus aici, nici nemtii, nici francezii sau alți străini.
   Asa ca nu mai manipulați ieftin postaci lor frustrați.

 3. Bere mai ieftina ca la lidîl nu gasesti undeva. Produsa in E.U.

 4. cine poate sa uite cum in 1918 au tercut Bucurestiul la ora Europei centrale, in aplauzele unui Slavici sau Arghezi, si au confisca petrolul Romaniei pe 100 de ani

  ca si atunci, ne jefuiesc si nemtii, si austriecii, e minunat la sparanghel

 5. Pt naționaliștii de buzunar….sa te plângi ca ai deficit pe alimente de x miliarde dar sa deții teren agricol pt a hrănii dublu populației denota ca ești incapabil sa lucrezi pământul sau…. Puturos!