G4Media.ro

ANALIZĂ Inspectorii școlari generali, în campanie electorală. Cel puțin 31 de șefi…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

ANALIZĂ Inspectorii școlari generali, în campanie electorală. Cel puțin 31 de șefi de inspectorate școlare candidează la alegerile locale din iunie 2024 pentru PNL, PSD și UDMR

Cel puțin 31 de inspectori generali școlari candidează la alegerile locale din 9 iunie 2024, conform datelor analizate de Edupedu.ro pe baza listelor de candidați depuse de partidele politice la Biroul Electoral Central.

Majoritatea șefilor Inspectoratelor Școlare Județene (ISJ) sunt membri PNL, iar 16 dintre ei candidează la scrutinul din 9 iunie. Alți 12 șefi de inspectorate, membri PSD, candidează și ei, la fel și 2 șefi de ISJ-uri membri UDMR.

De remarcat, pe site-urile instituțiilor sau pe cel al Ministerului Educației, șefii de inspectorate sau alți politicieni angajați ai acestor instituții nu apar să fie suspendați din funcțiile actuale pe perioada campaniei electorale.

Un raport publicat în martie 2023 de Ministerul Educației, instituție care refuză de doi ani să organizeze concursuri, așa cum îi cere legea, arată că toate funcțiile de conducere din inspectoratele școlare și casele corpului didactic sunt ocupate politic, prin detașare. Peste 1.700 de directori de școli sunt puși tot politic.

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Politizarea institutiilor statului = „cancer-ul” unei societati.