G4Media.ro

ANALIZĂ Industria spectacolului, aproape de colaps. Ce spun Tudor Chirilă, producătoarea Ada…

ANALIZĂ Industria spectacolului, aproape de colaps. Ce spun Tudor Chirilă, producătoarea Ada Solomon și alți actori din sectorul artistic

Arta a fost singurul pilon de sprijin pe care unii dintre noi l-au avut în pandemie, de la filme și muzică la cărți și piese de teatru online. Cu toate astea, artiștii români au găsit puțină susținere la stat pentru a-și continua activitatea în această perioadă dificilă.

Nu a beneficiat nimeni de un ajutor de tip compensare pentru partea de taxe pe care am plătit-o și pentru faptul că, dacă eu plătesc taxe și tu mă împiedici să lucrez, e un principiu simplu că trebuie să compensezi. E un sector căruia statul i-a restricționat acccesul la muncă. Noi suntem artiști mainstream, eu am un buffer și pot să trăiesc din rezerve. Dar luministul nostru a trebuit să se reprofileze, acum lucrează la o companie de electricitate pentru că nu mai putea să trăiască. Toate echipele tehnice din spatele unui artist sunt afectate. Avem o agenție de management, dacă pierdem oamenii ăștia, ei nu se vor mai întoarce. Este vorba de ecosistemele din jurul artiștilor mari, tehnicieni, ingineri de sunet. Normal că oamenii ăștia ar trebui compensați, lor li s-a interzis să muncească”, afirmă Tudor Chirilă, muzician, compozitor, actor și producător.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Nu ma bucur, ca sunt si ei oameni si-si doresc sa munceasca. Dar luand in calcul promovarea culturii „elitelor”cu spectacole gen Ada Milea oricum artistii astia vor muri de foame la un moment dat.

 2. Ai mai Chirila astia pentru care racneai pe Facebook si prin piata, ti-au dat-o la gioale? Tz, tz, tz…

 3. La filmele cuplului Jude/Solomon oricum asista maxim 10 persoane, se pot distanta eficient.

 4. Dar cine este Tudor Chirila? De ce conteaza asa mult parerea lui?

  • Tudor Chirila are tatal ucrainian (jurnalist) ca si tatal lui Eminescu.
   Ucrainienii au talent jurnalistic, poetic /muzical s.a.m.d.
   Maica- sa, Iarina Demian, a fost o actrita de teatru foarte cunoscuta la vremea ei.

 5. „eu am un buffer și pot să trăiesc din rezerve” – > eu sunt destul de bogat si abandonez oamenii din echipa cand dau de greu. Daca intentia era sa se arate o responsabilitate pentru echipa, ar fi trebuit sa se arate in toate modurile.

 6. Bine că face unul că Selly bani, iar ăștia care se dau artiști (pe banii statului, paranghelii la primării, nu tăiat bilete), nu reușesc să atragă pe nimeni, să câștige și ei un ban din reclame, în perioada asta.