G4Media.ro

ANALIZĂ Consumatorii cu venituri și case mai mari, favorizați de legea privind…

ANALIZĂ Consumatorii cu venituri și case mai mari, favorizați de legea privind compensarea facturilor la energie. În schimb, consumatorii vulnerabili primesc cei mai puțini bani

Cei mai săraci consumatori din punct de vedere energetic vor primi mai puțini bani prin legea consumatorului vulnerabil, în timp ce consumatorii cu venituri și case mai mari, cărora statul le va subvenționa facturile, vor primi cu atât mai mulți bani cu cât au o condiție materială mai bună, arată calculele realizate de Asociația Energia Inteligență.

Reamintim că Guvernul a decis ca în acest an să susțină consumatorii de energie în două moduri: pe românii cei mai săraci prin legea consumatorului vulnerabil și pe toți ceilalți prin compensarea facturilor la energie. Este esențial de precizat că cei încadrați în categoria consumatorilor vulnerabili nu vor putea beneficia și de prevederile privind compensarea facturilor.

Potrivit unei analize realizate de Asociația Energia Inteligentă, analizând exclusiv din perspectiva ajutoarelor bănești oferite prin cele două legi, ne găsim în situația în care românii cei mai săraci energetic vor primi mai puțin bani decât cei cu venituri mai ridicate.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. dar credeati cumva ca guvernantii fac ceva pentru cei din categoria lor? Aveau date, statistici..cat e consumul mediu pe categorii de gospodarie. Puteau sa vada ca cei nevoiasi (treba lor cum stabilesc aceasta limita, dar sa o faca public) au consum de X kWh. Sa subventioneze un anumit nr de kwh egal pentru toata lumea si gata. Dar nu..facem proportional, la fel ca la salariul minim. Creste salariul minim…creste salariul celor cu salarii mari proportional (in cifre absolute insa de 5-6-9 ori mai mult decat la cei saraci). Tara de sclavi…feudala

  • Ești în eroare din păcate ….. anvelopa salarii zona angajați bugetari rămâne aceeași inclusiv în 2022. Nu creste nici un salariu la stat 2021 …și 2022

 2. E praf in ochi compensarea.
  Painea de la magazin e compensata? dar transportul si consumul de energie de la supermarket?
  Ca nu platesti la factura din casa direct vei scoate insutit din buzunare ca sa mananci jumatate din ce mancai inainte….desigur cine are 3000 de euro nu o sa observe paguba in papusoi.
  Doar aia cu salariu minim si multe guri de hranit…medicamente/boli cronice pentru ca si medicamentele ale se vor transporta cu energie.

 3. Pai ce vă așteptați de la guvernarea Dan Voiculescu, pentru că, să fim serioși, Iohannis, Câțu, CCR, AP, Ciolacu, Dragnea toti sunt slugile lui Voiculescu!

 4. S-a mărit taxa de protecție de la UE (gen EON, ENEL etc). Aviz useriștilor care plâng că Romanica ia mai mulți bani de la UE decât dă înapoi. Doar o constatare, o țară care doarme pe ea la așa ceva dar iese la „legile justiției” merită tot ce pățește.

 5. In sfarsit sunt si eu, cel din patura de mijloc, ajutat cu ceva!
  Pana acum la orice scumpire eram in segmentul cel mai degfavorizat: aia bogati ori nu simteau scumpirile pt ca aveau oricum mult prea multi bani, ori mai smenareau ceva ca sa castige si mai mult sa compenseze scumpirile, aia saraci au fost totdeauna ajutati de stat ca sa suporte scumpirile.
  Dar noi, cei din patura de mijloc?? De ce totdeauna trebuie ca noi si doar noi sa suportam tot???
  FOARTE BINE ca in sfarsit sunt si eu o data in viata compensat! Deja cu noile preturi din ultimele luni nu mai imi ajung banii de la un salariu la altul…

 6. Se subvenționează energia electrică pentru cei care consuma 200kwh/luna și gazul pentru cei care consuma 1200mc/an. Este o descriminare – care se încălzesc electric nu beneficiază de subvenție.