G4Media.ro

Analiză CNN: Putin poate mobiliza toate trupele pe care le dorește, dar…

Sursa foto: Kremlin.ru

Analiză CNN: Putin poate mobiliza toate trupele pe care le dorește, dar Rusia nu are capacitatea de a le antrena sau sprijini cu arme și tehnică militară

Vladimir Putin poate chema toate trupele pe care le dorește, dar Rusia nu are cum să le ofere acestor noi trupe antrenamentul și armele de care au nevoie pentru a lupta în Ucraina prea curând, relatează CNN.

În condițiile în care invazia sa în Ucraina se clatină rău de tot, președintele rus a anunțat miercuri „mobilizarea parțială” imediată a cetățenilor ruși. Ministrul apărării, Serghei Șoigu, a declarat la televiziunea rusă că țara va chema 300.000 de rezerviști.

Dacă aceștia vor ajunge să se confrunte cu armele ucrainene pe linia frontului, este posibil să devină cele mai noi victime ale invaziei pe care Putin a început-o acum mai bine de șapte luni și care a văzut armata rusă eșuând în aproape toate aspectele războiului modern.

„Armata rusă nu este echipată în prezent pentru a desfășura rapid și eficient 300.000 de rezerviști”, a declarat Alex Lord, specialist în Europa și Eurasia la firma de analiză strategică Sibylline din Londra.

„Rusia se luptă deja să își echipeze în mod eficient forțele profesioniste din Ucraina, în urma pierderilor semnificative de echipamente în timpul războiului”, a mai spus Lord.

Recenta ofensivă ucraineană, în urma căreia Kievul a recucerit mii de metri pătrați de teritoriu, a avut un tribut semnificativ.

Institutul pentru Studiul Războiului a declarat la începutul acestei săptămâni că analiza experților occidentali și a serviciilor de informații ucrainene a constatat că Rusia a pierdut între 50% și 90% din forțele sale în unele unități din cauza acestei ofensive, precum și cantități mari de blindate.

Iar acest lucru se adaugă la pierderile uluitoare de echipamente pe parcursul războiului.

Site-ul de informații cu sursă deschisă Oryx, folosind doar pierderile confirmate prin dovezi fotografice sau video, a constatat că forțele ruse au pierdut peste 6.300 de vehicule, inclusiv 1.168 de tancuri, de la începutul luptelor.

Practic, nu au suficient echipament modern … pentru atât de multe trupe noi”, a declarat Jakub Janovsky, un analist militar care contribuie la blogul Oryx.

Dar chiar dacă ar avea tot echipamentul, armele și motivația de care au nevoie, ar fi imposibil să antreneze rapid 300.000 de soldați pentru luptă, au spus experții.

Reformele din 2008, menite să modernizeze și să profesionalizeze armata rusă, au eliminat multe dintre structurile logistice și de comandă și control care au permis cândva forțelor din vechea Uniune Sovietică să antreneze și să echipeze rapid un număr mare de recruți mobilizați.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. nu asta este scopul mobilizarii . scopul mobilizarii este doar nevoia de a scapa ce cetatenii necontrolabili . cred ca iii stiti si voi cine ar putea fi . in paralel numarul celor ce sunt specialisti in domenii militare diferite vor oferi suport logistic si ei vor fi folositi spre a asigura un control total pentru cei din linia intii care sunt in conceptul politic actual paria societatii ruse .probabil stiti si cum se numeste asta .

 2. Rusia e o glumă.

 3. Asa e, n-au nici arme si nici tehnica militara! Se bat cu prastiile de 8 luni! Cum de nu i-au batut ucrainienii pana acum??!?!?

  • nici ucrainenii nu au avut .. au primit intre timp ..
   tu iti imaginezi ca toti astia 300.000 ii pun cu cate o racheta in mana si ii trimit sa bombardeze? le trebuie echipamente, haine/bocanci, casti, veste, mancare, transport, arme , munitie, antrenament …..

  • Ia zi, cum era aia cu 3 zile?

  • pai i-au batut mar. ca dovada pierderile de arme si personal. sigur ca au pierdut si ucrainienii dar aia care ataca au avantajul atacului, ei decid unde ataca. dar ce, tu chiar crezi ca au arme de top pt aia 300k??? loooooooool
   mare mirare sa nu intoarca aia armele impotriva lui putin, sa vezi atunci distractie.

 4. CNN stie ce vreau eu sa aud.